Dag 5 camino Portugues naar Ponte de Lima

23 juni 2016
15 km
In de ochtend bewolkt 22 graden

Het was gisteren weer een gezellige boel bij Casa Fernanda. We waren er met ongeveer 14 pelgrims en na het heerlijke maal met eigen groentes en aardappelen kwam de gitaar te voorschijn. Eric heeft een paar liedjes gespeeld en ook 2 andere duitse jonge dames. Genieten!

image

Ook vanochtend werden we verwend met een uitgebreid ontbijt, dat om 7 uur voor ons klaar stond. Daarna werden we door Fernanda en Jacinto uitgezwaaid. Het is alsof je een camino familie bent.

image

Het is nevelig, bewolkt weer als we de kerk van Vitorino dos Piaes passeren.

 

image

Een mooi glooiend landschap ligt voor onze voeten. Er zit een kleine stijging bij tot 160 meter, maar het gaat zo geleidelijk dat we er geen erg in hebben.

image

image

Bij Facha vinden we dit pelgrimsmonument.

image

En ja…..er zijn slangen! Nog nooit in levende lijven gezien. Nu dan wel een dood exemplaar van toch wel 1 meter. Brrr

image

We lopen rustig langs Rio Lima en zien in de verte de kerk liggen.

image

Bij deze Rio worden soldaten uitgebeeld ter nagedachtenis aan gevechten die hier hebben plaatsgevonden. Eric en Janna nemen er een kijkje.

image

 

We slapen in kamers van restaurant Encanada. Dat was wat….ik had gebeld voor 3 kamers met elk 2 bedden voor een prijs van € 20 per persoon. Wilden ze ons toch 2 3-persoonskamers geven met 2 persoons bedden en een sofa. Dat doen we niet! Nou vooruit dan. 3 kamers, maar dan moesten we wel € 25 betalen. Zo hield ik voet bij stuk en betalen we € 20. Hehe. .
Dan de bagage. Dagelijks worden 3 rugzakken vervoerd. Toen we bij Encanada aankwamen…geen rugzakken. Die zouden elk moment komen. We waren een hapje aan het eten en de rugzakken zouden bij de kamers worden afgeleverd. Geen rugzakken daar. Gelukkig. Eindelijk hadden we ze. Afgegeven bij een winkel. Tevreden dat alles weer is opgelost.

image

1 reactie op “Dag 5 camino Portugues naar Ponte de Lima

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.