Dag 3 van Jan Rates – Barcelinos

22 juni 2016
Rates – Barcelinhos: 16 km

Bloedheet, 29 graden

Albergue Amigos da Montanha Barcelinhos

Ondanks de beperkte afstand die we vandaag zullen afleggen, starten we reeds te stappen om 7 uur ’s morgens. Het is hier bloedheet, overdag is er geen wind en brandt de zon ongenadig. Morgen beslissen we om reeds om 6u30 te beginnen met stappen. 

Gisteravond hadden we in de buurt van onze herberg een leuk restaurantje met democratische prijzen; 75 cent voor een (overvol) glas heerlijke witte wijn of een biertje. Onderweg hadden we telkens een moeder met haar twee jonge dochtertjes van 10 en 14 jaar opgemerkt en ze kwamen ook eten in dit restaurantje. Ze zijn Zuid-Koreaanse inwijkelingen en wonen in Boston. 

image

Jina & Hannah

De twee dochtertjes Hannah & Jina houden een sponsortocht van Porto naar Santiago en willen een Indiaanse dorpsgemeenschap een waterpomp aanbieden zodat de kinderen geen water meer moeten halen vele kilometers verder. We besluiten als groep hun tocht ook te sponsoren.

Klik hier op hun link

image

Stappen in de ochtendnevel

image

Wim

image

Wendelien

En van hieruit wil ik Wil, een pelgrima vanuit een vorige Camino Portugues, feliciteren met haar behaalde doctorstitel. De mede-pelgrims waren gisteren aanwezig bij de doctoraatsverdediging aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Ik kon er helaas niet bij zijn. Wil, van harte proficiat!
image

Onze vaste stek in Barcelos

2 reacties op “Dag 3 van Jan Rates – Barcelinos

 1. Wij geniieten van jullie camino. Het verslag is leuk, vooral die Vlaamse woorden.
  Wat een mooie foto’s!
  Kanjers zijn jullie, vooral Wim!!!
  Groetjes van Miep ( een vriendin van Wim ) !!!!!!

 2. Pfffff wat een hitte om te wandelen, zorg maar goed voor voldoende water.
  De wandeling ziet er mooi uit, dat is genieten.
  Veel wandelplezier verder! Groetjes uit een warm ZVB.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.