Dag 3 camino Portugues Rates – Barcelos

21 juni 2016
15 km
Zeer heet! 32 graden

Om 7 uur vertrekken we uit de herberg van Rates om bij de plaatselijke bakker te gaan ontbijten. Zo willen wij als pelgrim graag de dag beginnen…..verse belegde broodjes, koffie en broodjes om mee te nemen. En als de bakker dan om 7 uur open gaat vinden we dat heerlijk.

image


Zo vertrekken we om 7.45 uur voor de etappe naar Barcelos. Het is windstil en een beetje heiig. Zo zie je de heuvels in verschillende kleuren grijs opdoemen.

image

Onverharde wegen over een glooiend landschap. De geur van de eucalyptus komt ons tegemoet.

image

image

De lijnen van de opkomende mais volgen de lijnen van de weg. Joke wijst de weg.

image

Natuurlijk hebben we pauze bij Pedra Furada. Een populaire bar op deze etappe na 7,1 km. Inmiddels is het zeer heet en we zitten binnen.

image

We hebben het erg warm! Riet heeft wat warmte uitslag, we drinken veel water en ik doe een natte handdoek onder mijn pet. We hebben er lol om!

Mieke en Joke

 

We pauzeren daarna ieder uur. De heuvels zijn iets hoger dan gisteren. Zo kunnen we alvast een beetje wennen en conditie opbouwen voor de etappe naar Rubiaes.

image

.Het tempo ligt eruit en we worden zelfs een beetje dizzy….Zouten en suikers tekort denk ik achteraf. Vandaag maar Aquarius of Cola kopen. Even voor 2 komen we oververhit in Barcelos aan.

image

Op advies van de apotheker gaan we morgen om 6 uur vertrekken. Het wordt nog heter!

4 reacties op “Dag 3 camino Portugues Rates – Barcelos

  1. Zo respect voor jullie met die hitte!! Goed plan om morgen vroeg te vertrekken en zeker weer langs de plaatselijke bakker. ☕️ Ik zag de foto van Eric alleen, moet ik hem ophalen? Want t lijkt of hij de man met de hamer is tegen gekomen.
    Veel plezier morgen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.