Dag 10 camino Portugues Redondela – Pontevedra

28 juni 2016
18,2 km
27 graden zon

Ook op deze dag staan we om vroeg op om op tijd te vertrekken. Het is om 6.30 uur net nog schemerig als we door de straten van Redondela lopen.

image


Eerst nog even druk verkeer rondom Redondela, met plaatselijk gevaarlijke oversteekplaatsen. Daarna rustige paden langs boerenerven en al gauw een forse stijging naar Alto da Lomba.

image

Daar zijn vele schelpen verzameld. Door pelgrims beschreven en achter gelaten.

image

Dan dalen we af naar Arcade met vergezichten over Rio de Vigo. Zo komen we aan in Arcade een plaats aan de monding van deze Rio.

image

We gaan over de Pontesampaio. Een hele mooie brug die in 1795 boven eerdere funderingen is gebouwd. Lokale militairen hebben tijdens de War of independent de doorgang van troepen van Napoleon afgesneden door de brug op te blazen. Eric en Joke nemen alvast een kijkje.

image

image

De tweede grote stijging gaat naar Alto da Canicouva op 145 meter. Het zijn grote stapstenen, afgewisseld met kiezels als het wat vlakker is.

image

Na de top komen we uit bij een bar in re openlucht op ongeveer 14 km. Een gezellige boel. Alle mede wandelaars stoppen daar wel, omdat je na die stijging en daling wel toe bent aan pauze. We komen steeds dezelfde mensen tegen en die tref je vooral bij een bar.

image

Het is best druk hier op het laatste stuk van de camino Portugues. Hier bij Capela St. Maria gaan pelgrims een stempel halen.

image

We kiezen ervoor het laatste stuk naar Pontevedra langs de rivier te lopen in plaats van over het asfalt. Heerlijk in de schaduw, erg mooi en nog net niet te warm.

image

Een tunnel onder het spoor vlakbij Pontevedra.

image

Verdiend! Ook vandaag een etappebiertje.

image

Langs de kerk van de Convento S. Francisco gaan we naar ons pension Casa Alicia.

image

2 reacties op “Dag 10 camino Portugues Redondela – Pontevedra

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.