Dag 0 van Jan Aankomst in Porto

19 juni 2016
Yes Hostel in Porto

Prachtig en zonnig weer: 24 graden

image

Vandaag start een nieuwe Camino met 5 mede-pelgrims: Wim, Linda, Wendelien, Elke en Josephine. Vier vrouwen, twee mannen, vier Nederlanders, twee Belgen (Elke en ik)… We vliegen vanuit Eindhoven en Brussel naar Porto waar we elkaar een eerste maal ontmoeten. Wim ken ik al; hij liep vorig jaar ook de Camino Primitivo. Wat mij betreft de mooiste en zwaarste van alle Camino’s!

image

Wim, Linda, Wendelien, Elke, Josephine, Jan

We checken in in het Yes-hostel, prachtig gelegen in het midden van Porto nabij de Clérigos tower. Nadien gaan we onze eerste stempel halen in de kathedraal en Porto verkennen. De stempels hebben we nodig om onze wandelafstand te bewijzen en om een ‘Compostela’ te bekomen op het einde van de tocht in Santiago.

image

Even poseren voor de kathedraal waar we onze eerste stempel halen.

image

Onze eerste stempel…

image

Nadien gaan we naar de Douro rivier en bewonderen we de prachtige brug. De Luis-I brug, vernoemd naar de eerste Portugese koning,  is een prachtige boogbrug. Het ontwerp is van de hand van Théophile Seyrig, medeoprichter in 1868 van Eiffel et Cie en tot 1879 in deze onderneming compagnon van Gustave Eiffel.

image

We gaan eten aan de kade van de Douro rivier. Morgen begint het echte werk!

De weersverwachtingen zijn prachtig: ze voorspellen de volgende acht dagen temperaturen tot 28 graden!

Ik ken er die het warm zullen hebben…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.