Dag 20 Via Lemovicensis Thiviers – Sorges

28 mei 2016
20 km
Warm 28 graden, benauwd.

Ik mis mijn wandelmaatjes vandaag. Even nog bij Gre blijven dat is even belangrijker. Zij gaat morgen naar huis met de taxi om thuis te herstellen van haar blessure. Steven en Veerle kwamen vandaag al aan in Perigieux en kwamen ons even opzoeken. We voelen ons verwend met die aandacht.
image


Met dank aan Sikke die vandaag het verslag maakte en foto’s toestuurde.

Het was een warme dag, bergje op bergje af.
image

Met uitzonderring van een saai stuk asfalt op de D8 was het een mooi landschap met holle wegen.
image

Bospaden en door korenvelden met mooie vergezichten.
image

image

Bloeiende velden image

met klaprozen.

In Negrondes koffie en lunch op de trappen van de kerk waar een bouwvakker vroeg of we de kerk wilden zien die op slot zat en ons de sleutel wees. Lekker koel. Heerlijk koel ook om in de schaduw te lopen.
image

Te vroeg aanwezig voor de herberg maar hij liet ons eerder binnen. Meestal mag je in de algemene herbergen pas om 16 uur naar binnen. Na betaling stempel en uitleg met de regels van het huis zoeken we boven ons bed. Even later nog gezelschsp van een bekende hollandse pelgrim. Een etappebiertje in het plaatselijke hotel waar we droog zitten als een regenbui losbarst. We boffen met dit mooie weer.

Intussen ben ik (Mieke) naar de Vvv gelopen om alvast uit te zoeken waar we slapen. Morgen gaan we ook de kathedraal bezoeken. Ben benieuwd! De image

buitenkant is prachtig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.