Dag 19 Via Lemovicensis La Coquille – Thiviers

27 mei 2016
20 km
Zonnig, warm 28 graden

De vrijwilligers van de herberg in Coquille zorgen heel goed voor ons. Gisteren hebben ze een heerlijk maal bereid met o.a. bief bourgignon en een verse fruitsalade. Vanochtend stond het ontbijt al klaar.

image

De pijn van Gre is in de nacht toegenomen, dus blijf ik bij haar om weer terug naar de dokter te gaan.
Daar gaan ze dan! De dappere pelgrims…op weg naar Thiviers.

image

Een weg vandaag door het glooiende Frankrijk. De grote heuvels achter ons latend. De route gaat weer door bossen en kleine paadjes. Met dank aan Sikke. Hij maakt de foto’s van de dag.

image

image

image

Even rusten….een plekje in de schaduw nu!

image

Al om 14 uur komen ze in Thiviers aan. Eerst natuurlijk een etappe drankje om ook deze wandeldag af te sluiten. Daarna gaan ze naar de in het dal gelegen camping “Le repair”. Hier konden we een chalet huren voor 1 dag. Omdat Gre en ik er niet waren voor ieder een 1 persoonskamer….heerlijk toch na een vermoeiende wandeldag?

image

Omdat Gre niet kon zitten en staan zijn we met de ziekenauto naar Perigueux gegaan. De hele dag in het ziekenhuis….wachten. Uiteindelijk lijkt het overbelasting en ontsteking van het heupgewricht te zijn. Gre krijgt infuus voor de pijn. Dan gaat het gelukkig beter. Gre kan weer staan en zitten.
Intussen heb ik de verzekering benaderd. Die gaan zorgen dat Gre weer thuis komt.

Ook ga ik een overnachtingsadres zoeken in Perigueux. Jacobus helpt me. Ik vind bij toeval een adres op de camino 500 meter van het ziekenhuis. Maison Diacesaine voor € 30 heb ik een 2 persoonskamer. Eenvoudig, maar alles wat je nodig hebt. Vanaf mijn kamer geniet ik van het prachtige uitzicht.

image

4 reacties op “Dag 19 Via Lemovicensis La Coquille – Thiviers

  1. Ha Mieke,
    Nog altijd goede herinneringen heb ik aan onze ontmoetingen in 2014 in Samos (de kerkdienst met die jonge priester, weet je nog?) en in Santiago. Zo’n tocht die je nu maakt, nodigt ook uit. Wie weet. Dit jaar eerst naar Ierland, de Dingle way.
    Bon courage en chapeau!!
    Lieve groet, Tanja

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.