Dag 17 Via Lemovicensis Flavignac Chalus

25 mei 2016
14 km (rustdag)
Half bewolkt 22 graden

Dat was even schrikken….maakte ik een misstap van het trapje van het stapelbed en kon ik me nog net opvangen met 1 hand. Zo was Miriam plotseling wakker en met mij…niets aan de hand gelukkig. Even ontbijten in het chalet van de camping en daarna op pad. Er is onweer en storm voorspeld, maar we merken er niets van.

image


De etappe van vandaag is kort gekozen, omdat de afstand tot La Coquille te ver is. Dus geen 30 km, maar 2x 15. Prima toch???Geen overnachtingsadressen in ons boekje in Chalus, maar de VVV in Marlac heeft me geholpen aan een slaapplek bij Chalus.
De weg naar La Car is heel saai langs een grote drukke weg. Daarna komen we weer op rustige glooiende wegen. Nu nog even met alle 4 de pelgrims. Sikke en Gre voorop, Miriam en Marianne net voor mij.

image

We doen het rustig aan. Ieder uur een pauze en zo komen we weer bij van de vermoeiende afgelopen dagen.

image

Tot onze verrassing hadden we daarna weer een modderig bospad. Die hadden we al enkele dagen gemist.

image

Bruggetjes en in de modder wegglijden horen daarbij.

image

Al vroeg komen we in Chalus aan.

image

Niet wetend wat het adres van onze slaapplek is. Natuurlijk heb ik wel een telefoonnr. We vragen het bij de bar en die zegt…..ook toevallig….dat is een nicht van me. Ze wijst ons de weg. Dat denken we in ieder geval. Ik ga het nr bellen, omdat ik het niet kan vinden. We worden in het dorp opgehaald voor een gite buiten het dorp. Een geweldig adres!

image

Zo zie je dat elke camino dag onverwacht weer anders loopt dan gepland. Voor mij is dat steeds weer genieten van alles wat op mijn pad komt.

3 reacties op “Dag 17 Via Lemovicensis Flavignac Chalus

  1. Zie nu dat Miriam meeloopt. Wat.leuk!! Zij danst met mij in Drunen.
    Stoer hoor Miriam. Hoor binnenkort of na de.vakantie je verhaal we. 🙂
    Groetjes Bentina

  2. Mieke ben vanavond aan het lezen geslagen, wat een mooie reis maar met het weer en de overnachtingen zit het niet altijd mee begrijp ik, het hoort er een beetje bij dat weet ik wel en een echte pelgrim is gauw tevreden, maar na een zware dag is een lekkere douche een goed bed en een heerlijke maaltijd toch niet verkeerd. Respect voor jullie allemaal. Wens jullie nog mooie wandeldagen. Extra groet voor Miriam en Gre twee bekende gezichten. Hartelijke groet Chris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.