Dag 16 Via Lemovicensis Limoges – Flavignac

24 mei 2016
24 km
Veel zon 25 graden

Deze ochtend nemen we afscheid van onze Kees en Nettie. Kees stopt vanwege familie omstandigheden en Nettie omdat ze de camino in september wil voortzetten. Altijd weer wennen….afscheid nemen en weer opnieuw ontmoeten. Nettie en Kees zullen we niet vergeten.

image

De etappe naar Flavignac is 28,9 km. Dat is echt teveel en ertussen waren geen mogelijkheden. We kiezen er voor een stuk met de bus vanuit Limoges te vertrekken naar Isle. Daardoor was de afstand 24 km. Dat is te doen. Gisteren even naar de VVV om uit te zoeken, waar we moeten opstappen. Spannend vind ik dat!
Vanaf de buitenrand van Limoges (Basses Vignes) gaan we op weg naar Merignac en Aixe sur Vienne. Ook hier weer flinke hoogteverschillen.

image

Muurtekening in Aixe sur Vienne:

image

Aixe sur Vienne ligt aan de rivier de Vienne. Dit betekent terug naar 200 meter.

image

Daarna gaat het vrijwel voortdurend omhoog, meer dan vals plat. Flavignac ligt op 380 meter. De natuur is prachtig! Marianne voor op.

image

Heel erg leuk is de wederontmoeting met Steven en Veerle. Enkele dagen uit het oog verloren. Een Belgisch echtpaar die helemaal naar Santiago gaan lopen. Hier lopen ze voor ons op. Super dat strak blauwe luchtje!

image

En wat denk je van deze…onze Miriam volop aan het genieten.

image

En dit zijn Sikke en Gre in het franse landschap.

image

Even pauze voor de laatste km. De voortdurende lange klim zorgt ervoor dat we heel moe worden aan het einde van de dag. En dan is 10 km achtereen ver!

image

image

In Flavignac is de gite van 4 personen vol. Deze avond zijn er 10 pelgrims onderweg. We krijgen samen met Pierre 2 “bungalows” op de camping. Voor ieder 3 personen. Trekkershutten zonder douche en wc… Dat valt tegen na zo een zware camino dag.

image

Na het douchen terug naar het dorp voor de boodschappen. Graag hadden we daar gegeten. Blijkt dat het restaurant in de avond is gesloten. We hadden voor 5 uur moeten eten…. Dan maar snel weer een paar magnatron maaltijden kopen. Koken op 1 pitje is niet echt makkelijk.  Het winkeltje is nog net open. “Het loopt weer anders dan verwacht”…. Gezellig eten we het bij de camping op. Erg blij met dit mooie weer.

image

1 reactie op “Dag 16 Via Lemovicensis Limoges – Flavignac

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.