Dag 17 en 18 Rustdag en naar Cee

30 april en 1 mei
Zonnig 20 graden

Gisteren gingen de dappere dodo’s samen verder. Marion gaat door naar Muxia, Ria loopt een stukje mee en voegt zich in Finistere weer bij ons. Na het ontbijt in San Martin vertrekken ze.

image

Wij (Lambert en ik) bezoeken Santiago. Met zo een fantastisch weer is zo een stad een lust voor het oog. Zo zie je goed dat 1 toren van de kathedraal gerestaureerd is, 1 in de steiger staat en 1 nog in de oorspronkelijke staat.

image

De 2 Maria’s in het park. Een beeld ter gedachtenis aan 2 opstandige vrouwen, die in de tijd van Franco niet van plan waren zich sober te kleden, maar juist de aandacht trokken door opstandig te zijn.

image

Hieronder wat details van de kathedraal, zowel binnen als buiten. Allemaal juweeltjes!

image

image

image

Of hier bij de Franciscus kerk…

image

Gisteren hebben we ook ervaren hoeveel hulp je krijgt als pelgrim. Zowel in het ziekenhuis, als bij de apotheek deden ze alles om te helpen. Daar wordt een pelgrim toch blij van!

Vandaag gingen we met de bus naar Cee, waar we slapen in herberg Moreira. Een prachtige herberg met 2 persoonskamers voor € 15 per persoon. En we wilden graag de watervallen van Ezaro (Cascade de Ezaro) bezoeken. Ik vroeg hoe we ernaar toe konden gaan. Wat denk je? De herbergier brengt ons persoonlijk. Wat een hartelijkheid hebben we mogen ontvangen.

Wat is het daar mooi! Als je tijd hebt in Cee….even doen. Reuzewatervallen in een schitterende omgeving.

image

image

image

Morgen naar Finistere, waar we naar de zonsondergang gaan kijken en  overnachten. Dinsdag gaan we naar huis.

1 reactie op “Dag 17 en 18 Rustdag en naar Cee

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.