Dag 16 camino Primitivo Pedrouzo – Santiago

29 april 2016
21,2 km
Zonnig 16 graden

JA! We zijn in Santiago aangekomen. 348 km verder. Een hele zware camino, maar oooo wat mooi. Een om nooit meer te vergeten. Van harte gefeliciteerd Marion, Lambert en Ria met deze geweldige prestatie. Jullie hebben het toch maar gedaan!

image

Van alles meegemaakt…..de val van Lambert op de eerste ochtend van een treetje in het cafe, de val van Ria een stukje omlaag van een pad afgegleden en tenslotte de val van Mieke in bramenstruiken. Prachtige ontmoetingen, een overweldigende natuur, een paar dagen regen. Ploeteren in de modder en ook zoveel bloeiende bloemen en vogels die we in Nederland bijna niet zien. En tenslotte in Galicie zonnig weer met strak blauwe lucht.

Maar eerst vandaag…. ontbijten in cafe Che 4 waar we net als gisteren werden geholpen door de lieve serveerster Nuria. Een warmte die een pelgrim nodig heeft.

We vertrekken om 8 uur en zien direct dat het weer een stralende dag wordt. Ook deze etappe is in een glooiend landschap, veelal over boerenweggetjes en bospaden evenwijdig aan de grote weg.

image

image

10 km voor de kathedraal van Santiago zie je al een groot beeld met Santiago. Je denkt dan dat je er bent, maar je hebt toch een stuk te gaan. Even het knopje in je hoofd om….van ik ben er bijna naar….nog even volhouden….

image

Dan komen we bij het monument van Monte de Gozo nadat we de allerlaatste klim hebben gehad.

image

image

Nu nog 7 km. We zien de stad in de diepte liggen en moeten nog een heel eind voor we de kathedraal zien liggen. Dan ben je al in Rua San Pedro. Wat een mooi moment. Daar ben je naar op pad. Al die 348 km lang.

image

Dan zien we de mooie gebouwen naast de kathedraal. We genieten volop.

image

Samen lopen we door de poort naar Praza de Obreiro en vieren dat we er zijn. Ontroerd en vermoeid vliegen we elkaar in de armen.
Yes we zijn er. Het laatste etappe biertje verdiend.

image

Na het eten gaan we de Compostela ophalen en voor Lambert, Marion en Ria ook een certificaat van afstand. Een wachttijd van nu al 1 uur. Trots en blij krijgen we die overhandigd.

image

Het toetje van de dag….de Butafumeiro.

image

Onder het “alziendoog”

image

Dank lieve Marion, Lambert en Ria. Een onvergetelijke camino.

9 reacties op “Dag 16 camino Primitivo Pedrouzo – Santiago

  1. Gefeliciteerd Lambert, Mieke, Marion en Ria een geweldige prestatie op een afstand lijkt het zo simpel maar ik weet dat dat niet zo is, chapeau!!! ik heb genoten van de foto’s en het verslag Mieke en ik heb met plezier mee gereisd. Wens jullie een goede en veilige thuisreis.

  2. Lieve Mieke,
    Bedankt voor je goede zorgen ook deze reis weer.
    Voor de 2de keer heb ik een camino met je gelopen en weer was het geweldig!!
    Dank je wel liefs Marion

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.