Dag 14 Via Lemovicensis La Besse – Saint Leonard de Noblat

22 mei 2016
23,4 km
Regen en hoosbuien

In La Besse werden we getrakteerd op een frans ontbijt…..2 sneetjes wit brood met jam. Daar hebben pelgrims niet genoeg aan en dus vragen we extra brood. Nou een beetje dan. Die schaal is snel leeg en Miriam vraagt nog extra. De pelgrimsmagen zijn gevuld en we gaan voor 8 uur de deur uit.

image

De regen valt echt met bakken naar beneden vandaag. Een test voor de poncho’s, regenpakken en rugzakhoezen. Niets blijft droog. Ook niet met gebruik van een paraplu.

image

Als we net gestart zijn, hebben we 5 minuten droog weer. De nevel in het dal geeft een mooi effect.

image

We passeren een brug over Le Taurion. De weg glimt van de regen.

image

Na 14 km zijn we in het dorpje Le Chatelet en Dognon. Graag willen we even droog kunnen zitten om onze lunch op te eten. En…..we vinden een bar die open is. De barman heeft zelf niets te eten en vindt het goed dat we daar lunchen. We boffen!

image

Het valt niet mee met die regen. Kijk nou…. een bord met “lachen nou”. Dat is een opstekertje.

image

Hier blijft het heuvelachtig en we hebben graspaadjes, boerenweggetjes en wat grotere D wegen.

image

image

Miriam is hier meer een vliegende Maria. Het waait heel hard en op dat moment is het 1 regengordijn.

image

Ook als het regent willen we in de middag met nog 10 km te doen even rusten en wat eten. Ik zelf moet daar goed voor zorgen, omdat ik elke 2 uur honger heb. We wachten hier heel even op elkaar.

image

image

Dan, nog 3 km te gaan, zien we een huis met een schuurtje. Ik klop op de deur en vraag of we er kunnen schuilen. Ja, dat mag. Zo blijven Marianne, Miriam en ik daar. Sikke en Gre willen liever doorlopen. Die treffen we later in het dorp. We slapen deze keer in een hotel. Relais Saint Jacques.

image

Hier is in op zondagavond alleen het pizza restaurant open op de markt. Hier treffen we Kees, Jan en Nettie onze vaste camino wandelaars.

 

Op naar Limoges. De verwachtingen voor het weer zijn beter. We kijken uit naar een volgende caminodag.

4 reacties op “Dag 14 Via Lemovicensis La Besse – Saint Leonard de Noblat

  1. Het was gisteren inderdaad bedroevend weer. Pas om 6 uur zijn we er even uit gegaan. Op zoek naar….. de chemin de St. Jacques. Er lopen er hier meerdere in het gebied. Salviac waar we 1 km buiten zitten heeft ook een Jacobskerk. Deze week lopen we een keer een stuk ervan naar Cazals. Houd goede moed, het blijft de hele week vrijwel droog. Alleen kleine buitjes en vanaf morgen wordt het weer aangenaam van temperatuur. Bon chemin!

  2. Het bewijs dat jullie échte pelgrims zijn: toch doorlopen bij zoveel water uit de hemel. Succes weer vandaag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.