Dag 13 Via Lemovicensis Benevant – La Besse

21 mei 2016
30 (!!!) Km
26 graden ZON

Gisteren hebben we ons laten verwennen door Hans Waegemakers. De dirigent van mijn koor, die in Lauriere een vakantiewoning heeft. Hoj haalt ons op en brengt ons op pelgrimstijden weer terug (21.45 uur) Een voortreffelijk maal met heerlijke groentesoep, pasta salade, vis worteltjes en creme brulee. Camino verhalen delen en zo een superavond hebben.

image


Nog adviezen van Hans meegekregen en zo hadden we besloten over de GR de kortste route naar La Besse te nemen. Een heuse bergetappe met een stijging van 300 naar 600 meter.

image

Zo had Sikke zijn speciale bergetappe t-shirt aangetrokken. “Sikke’s-pack”.;)

image

Wat gebeurde er vanochtend? We werden misleid door een bord en gingen vrolijk de verkeerde weg in. Ipv rechtstreeks naar Marsac gingen we over de D5. Nog steeds het andere teken volgend. Niet doen dus! Lees de beschrijving in je boekje en ga naar het startpunt van het dorp/stad.

image

Op een splitsing zagen we dat we fout zaten en wilden niet meer terug we proberen via L’age terug te lopen. Dat vinden we niet en komen uiteindelijk op de D42. Nog 4,5 km te gaan. Uiteindelijk komen we pas om 10.15 uur in Marsac. 10 km verder ipv 4,5. Nog 24 te gaan! Samen kiezen we ervoor stap voor stap te gaan en na elke 5 km beslissen gaan we verder of niet.

Afgezien van de valse start, is de route prachtig. Hieronder zijn een paar van de mooiste foto’s.

image

image

image

image

image

image

Na 17 uur zijn we zeer moe! 30 km in de benen en dan zien we een bord van onze Auberge. Nog 2,5 km! Nee, dat halen we niet meer. Alleen onze dappere Sikke doet deze er nog bij. Wij (de 4 dames) laten ons ophalen door de dame van de Auberge. Pffffff wat is dat etappe biertje dan lekker!!!!

IMG_2911

4 reacties op “Dag 13 Via Lemovicensis Benevant – La Besse

  1. Wauw, wat zijn jullie bikkels! Ik buig voor jullie. En weer prachtige foto’s waar wederom mijn lieve zus Miriam er zo mooi opstaat.

  2. Geweldig en ik lees dat Pake de hele route heeft gelopen. Laat ik daar nou helemaal niet verbaasd over zijn!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.