Dag 7 camino francais Cacabelos – Trabadelo

23 maart 2016
19,5 km

Dat was nou weer mooi! Volgens mijn informatie zou de herberg in Cacabelos nog gesloten zijn en de overige mogelijkheden om te overnachten hotels. Hotel La Gallega heeft sinds enkele jaren ook 4 persoons pelgrimskamers en zijn in de wintermaanden geopend. Zo was het voor ons mogelijk om de etappes te veranderen in etappes van ongeveer 20 km.
Chris komt erachter dat hij zijn mooie leren hoed niet meer heeft. Overal wordt gezocht, ook door de lieve eigenaresse. Geen hoed te vinden! Mogelijk door een ander meegenomen. Als troost krijgt Chris een zonnehoed… jammer!!

Na het ontbijt nemen we afscheid van 2 amerikanen en een jonge duitser van 25 die we al enkele dagen tegen komen.

image

Het eerste stuk naar Pieros is vrij vlak. Daarna gaan we via de prachtige wijngaarden naar Villafranca.

image

Deze route is 1 km langer dan de route langs de weg. Zeker de moeite waard om die te kiezen. Het is voortdurend stijgen en dalen over boerenweggetjes.

image

De druivenstruiken zijn al gesnoeid en dat geeft een mooi effect met de paarse bloemetjes.

image

In de zomer en herfst zal het er heel anders uit zien. Dit huis in de verte is fotogeniek en een ieder die de camino heeft gelopen zal dit herkennen.

image

Nog een paar stijgingen en dalingen en dan zijn we in Villafranca.

image

Om 10.30 zijn we daar en kunnen op de Plaza Major buiten zitten. Ik lust dan alweer een 2e ontbijt en kies voor eieren met spek. Chris, Paul en Ellen hebben appeltaart verdiend…..

image

Via de oude romaanse brug lopen we de stad uit.

IMG_1346

 

 

Na Villafranca heb je 2 mogelijkheden: camino Duro of de route langs de weg. We kiezen voor de route langs de weg, omdat de camino Duro echt heel zwaar is. 200 stijgen in enkele km en 200 dalen, met een hele sterke afdaling. (Wel heel erg mooi en de moeite waard). De spierpijn van de vorige zware dagen nog maar net verdwenen, dan is het een goede keuze.
Ook deze route is heel rustig en voert ons door het dal van de Rio Pereje.

image

Altijd zijn we blij om bij de eindbestemming van de dag aan te komen. Deze keer de prachtige herberg Crispeta, waar we voor €8 pp een 4 persoonskamer hebben. Niks stapelbedden in een grote slaapruimte….

image

Het leven van een pelgrim gaat niet altijd over rozen…….

image

3 reacties op “Dag 7 camino francais Cacabelos – Trabadelo

 1. Met veel bewondering lezen wij jullie reisverslagen, zijn diep onder de indruk alleen al van jullie verslagen dus wat moet het indrukwekkend voor jullie zijn die elke dag opnieuw op pad gaan, genietend van de natuur, de wisselende omstandigheden en…………..
  Voor Chris, jammer van je hoed, wellicht een nieuwe voor je verjaardag bij leven en welzijn in oktober.
  Voor allen een hartelijke groet en voor Chris een speciale, dikke knuffel van ons,
  Leo en Clara.

 2. Hallo Ellen hier even een berichtje van een van je vierdaagse wandelmaatje Cora .
  Wat geweldig allemaal en indrukwekkend .
  Geniet van alles wat je tegen komt de natuur en natuurlijk nu de reis naar Santiago te kunnen volbrengen met elkaar heel veel plezier ik blijf je volgen.
  Allemaal veel plezier en Ellen een dikke knuffel groetjes Cora.

 3. Beste broertjes,

  Het ziet er weer geweldig uit vandaag, zo te zien prachtig weer en de omgeving ook erg bijzonder. Het straalt de rust uit, die je nog maar op weinig plekken kan vinden volgens mij. Ik heb veel respect voor hoe en wat jullie allemaal doen, en als ik jullie gezichten lees, dan gaat alles volgens wens!!

  Groetjes Gerard

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.