Dag 6 camino francais Molinaseca – Cacabelos

22 maart 2016
23 km
Zonnig, 16 graden

De herbergier van de herberg Santa Marina in Molinaseca zorgt voor een ontbijt. We kunnen al om 7 uur ontbijten, maar we vinden 7.30 uur vroeg genoeg. Na het ontbijt vertrekken we om 8.15 uur richting Ponferrada. Helemaal langs Ponferrada, zodat we het glooiende landschap aan ons voorbij zien glijden.

image

Zo in de vroege ochtend heb je als je naar het westen gaat lange schaduwen.

image

Ponferrada is vooral bekend om het grote kasteel als je net een oude brug gepasseerd bent. Als je daar slaapt is het de moeite waard om aan het einde van de dag te bezoeken.

image

Wij passeren het kasteel en gaan op zoek naar “Correos”. Ja……Paul gaat afscheid nemen van 5 kg bagage. Ik kan het alleen maar waarderen, als iemand besluit…het is toch teveel. Een doosje kopen en het doosje doorsturen naar Santiago. Voor een klein prijsje van €15 inclusieg doos. Dus lezers van dit blog op weg naar Santiago…Doen, als je bagage te zwaar is.

image

We lopen door de oude straatjes van Ponferrada en lopen de stad uit door een tunneltje. Niet dat ik graffiti goedkeur, maar deze is wel heel mooi, waar Chris doorheen loopt.

image

Bij het kerkje van Iglesia San Maria is het voorjaar te bewonderen. Blauwe lucht, bloesem, wat wil een mens nog meer.

image

Richtingwijzers na Ponferrada.

image

Ach ja….het broodzakje van Paul was stuk….nog uitstekend te gebruiken als bescherming tegen de zon.

image

In ee ochtend was het nog aan het vriezen, maar de temperatuur is zo heerlijk in de middag….de jassen en de lange broek gaan uit. Super.

image

Vlak voor Cacabelos mogen we nog even proeven van heuveltjes…flinke kuitenbijters, die niet meevallen door spierpijn van de heuvels van gisteren. Iedereen heeft er wat last van spierpijn. Alleen Chris niet.  Paul in de bovenbenen, Ellen in de kuiten en de rug, en ik in mijn bovenbenen achter mijn knie.

image

En dan is het goed uitrusten…

image

Het is een glooiend druiven gebied. Mooi om te zien en op de voorgrond de eerste voorjaarsbloei…( krentenboompjes?)

image

Spreuk van de dag:
” Listen to your heart, it may be on your left, but it is always right”

image

4 reacties op “Dag 6 camino francais Molinaseca – Cacabelos

  1. Wat heerlijk om jullie verslagen te lezen. 30 April vertrek ik naar Léon om dezelfde route te lopen. Jullie bezorgen me een fantastische voorbereiding. Buen Camino.

  2. Ik ben super trots op jullie met in het speciaal mijn tante zet hem op hoop dat je de pijn in je kuiten en rug een plaats kan geven (tip meditatie doet wonderen) veel plezier en geniet van de mooie omgeving grtjes Michel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.