Dag 15 camino francais O Pedrouzo – Santiago

31 maart 2016
20,1 km
Half bewolkt, zon en buien

Vanochtend was het spannend…. gaat het lukken vandaag…..Chris had gisteren last van zijn scheenbeen, Paul had na de wandeling steeds last van zijn bovenbeen. En ja…..ook deze doorzetters hebben vandaag Santiago gehaald! Proficiat voor Chris, Paul en Ellen. Ik ben heel trots op ze!

image


Dat was een teleurstelling vanochtend ….we lopen de deur uit en het regent. De weersvoorspelling was: droog bewolkt weer. Zo zie je maar, hier kan het dagelijks veranderen. De dauw hangt nog in de dalen en de hele dag blijft het poncho aan….poncho uit.

image

We lopen langzaam de nog kleine heuvels op en genieten van het uitzicht en elke laatste stappen naar Santiago.

image

De route loopt precies langs het vliegveld van Santiago. Boven deze rood-witte palen staan de lichten als aanwijzing voor de piloten.

image

Bij San Payo vragen we ons af….nu lunchpauze of nog even doorlopen. We hebben er 7,4 km opzitten en dat is een goed moment. We hebben geen haast, omdat we nog tijd genoeg hebben om morgen de pelgrimsmis mee te maken. Vrijdagavond 19.30 uur is ook de vaste avond waar het Butafumeiro te zien is.

image

Nog een laatste klimmetje naar Monte de Gozo met het grote monument op de berg. Dat valt heel erg mee. Je lichaam went aan de stijgingen en zo komen we gemakkelijk bij de laatste top.

image

image

Dan eindelijk Santiago in zicht. 110 meter dalen we af. Helaas kun je hier de kathedraal niet zien, maar het blijft indrukwekkend.

image

Dat je vanaf Monte de Gozo nog bijna 5 km te gaan hebt is ineens een tegenvaller. Dat is verder dan je denkt….

image

De kathedraal zie je pas in Rua San Pedro. De eerste glimp…dat doet wat met je. We kunnen haast niet wachten.

image

Als eerste gaan we naar het nieuwe pelgrimsburo, niet meer is Rua de Villar , maar een zijstraat van de Rua San Francisco. Ze kennen me nog van het vrijwilligerswerk van 2015, waar ik 2 weken heb gewerkt. Zo worden we heel hartelijk ontvangen en krijgen we de Compostela.

image

Trots nemen we die in ontvangst. Ook voor mij een mijlpaal….een nieuwe knie in mei 2015 en nu 10 maanden later 311 km in de bergen wandelen. Ik ben hier heel blij mee!

image

Dank je wel lieve Ellen, Paul en Chris. Dit was voor mij een onvergetelijke camino!

18 reacties op “Dag 15 camino francais O Pedrouzo – Santiago

  1. Proficiat Mieke, Ellen, Chris en Paul met jullie welverdiende Compostela! Toevallig ben ik morgen ook terug in Santiago. Daar drinken we eentje op, Mieke!
    Jan,
    Camino-gids ad interim

  2. Supertrots op jullie prestatie, onder niet altijd de beste weersomstandigheden!
    Geniet en rust uit in Santiago.
    We wachten thuis op alle verhalen.
    lieve groet, Cora Kuipers

  3. Het is jullie gelukt! Natuurlijk ,met zo’n enthousiaste wandelaars!
    Mieke,goed zeg,met je nieuwe knie!
    En nu maar weer wennen aan de drukke wereld ,maaaar,met minder ballast;
    Daar heeft de camino voor gezorgd!

  4. Diep respect voor jullie prestatie en doorzettingsvermogen! Nu kunnen jullie “de hele wereld aan!” Prachtig om jullie te kunnen volgen: bedankt!

  5. Gefeliciteerd met jullie prestatie. Wij hebben iedere dag genoten van jullie verhalen en foto’s ?? ?? deze zijn nu dik verdiend

  6. Geweldig team met jullie bijzondere prestatie.
    Ook ik hoop nog steeds de laatste 350 km van mijn camino te kunnen afleggen en de sfeer in santiago te ervaren.

  7. Gefeliciteerd met jullie knappe prestaties. We vonden het leuk om jullie te volgen.
    Hebben genoten van de verhalen en mooie foto’s.

  8. Beste Chris en Paul, Ellen en Mieke,
    Jullie hebben het volbracht, door regen en wind, zon en soms wat sneeuw.
    Een mooie prestatie om niet te vergeten..
    Ben trots op jullie!

    Groet Ruud

  9. geniet van de aankomst in Santiago jullie uiteindelijke doel
    dit vergeet je nooit meer. ik heb genoten van jullie tocht .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.