Dag 6 camino Finistere Logoso- Cee

19 oktober 2015
15 km

De wandeling van Logoso naar Cee is een zware door de sterke daling van 375 meter naar zeeniveau.

image

En…we hebben vandaag motregen, zodat we al in de regenpakken vertrekken bij de herberg O’Logoso. Gastvrij zijn we onthaald en zeker hebben ze goed voor Tessy gezorgd. Gelukkig kan Tessy vandaag weer mee.

image

Wat een wonderschone wandeling. 15 km lang alleen door de natuur. De wind giert om ons heen. Een belevenis op zich. Niet zomaar een zondagmiddag wandelingetje!

image

Bij het kapelletje van Ermita des Nieves hebben we uit de wind even pauze. Een klein stukje stokbrood, een banaan, een mueslireep. Allemaal meegenomen uit de herberg. Geen terrasjes of winkels te zien.

image

En dan de stijgingen en dalingen. Mooi te zien door de kleurige poncho van Jose.

image

Als we de zee naderen is het zo goed als droog. Hier begint de sterke gevaarlijke daling over losse stenen. Links bij het einde van de landtong ligt de vuurtoren van Finistere.

image

Zo stijl is het laatste stuk, voor we Cee binnen komen. Ondanks de pittige tocht hebben we vooral genoten van deze prachtnatuur!

image

We overnachten in Albergue Moreira direct aan zee. De geplande watervallen van Cee, laten we voor wat het is! We rusten uit in de herberg, gaan dadelijk het stadje in en houden ons pelgrimsritme aan.

Het belooft morgen weer mooi weer te worden. Fantastisch om dan in Finistere aan te komen.

3 reacties op “Dag 6 camino Finistere Logoso- Cee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.