Dag 5 Camino Finistere Maronhas – Logoso

18 oktober 2015
15 km

We ontbijten in Casa Pepe in Maronhas en kijken vol verwachting uit naar een nieuwe wandeldag. Het zijn de kleine dingen die het doen…wat dacht je van een koffie met een smiley? Helaas kan Tessy niet mee vandaag. Een forse kaakholte ontsteking en zeer verkouden. Ze gaat vandaag met de taxi verder en neemt een dag rust.

image

Vandaag is het een wanddeling langs boerenbedrijven en kleine perceeltjes grond. Het begint met geleidelijke stijgingen. Ik merk dat het me weer goed afgaat. Gisteren een beetje vermoeid, maar dat is normaal als je lichaam weer moet wennen. We hebben alweer een droge dag, terwijl het in de rest van Spanje noodweer is. We boffen. Alleen 3 spetters aan het eind van de wandeldag mogen de pret niet drukken. Een temperatuur van 20 graden is een prima wandeltemperatuur.

image

Dagelijks sturen Irma en Marjan een foto naar het thuisfront. Deze is met uitzicht over Embalse de Fervenza. Een weg met een daling van 100 meter naar Olveiroa.

image

image

Deze opslagplaatsen voor mais en graan zie je veel in Galicie. Horreo’s genaamd.

image

Bij Ponte Olveira hebben we pauze. Ee hebben er dan 10 km opzitten. Vlakbij de herberg/restaurant is deze mozaik te zien. Een pelgrim met de route naar Finistere/Muxia uitgebeeld.

image

Na Olveiroa begint de stevige klim naar Logoso. Onder ligt Rio Xallas met grote stuwmeren voor energie. De herbergier beveelt de “Cadcada Ezaro” aan. Zeer mooie watervallen dichtbij Cee. Dat gaan we morgen dan zeker doen!

Na de laatste stevige klim komen we in Logoso aan, waar de herbergier ons hartelijk ontvangt. Ze kennen me nog van de vorige keer….Leuk!

image

En dan….dat hebben we verdiend: Cerveca con lemon. Een grote bierpul, heerlijk na een dag wandelen. Blij om Tessy weer te zien. Die neemt natuurlijk geen bier met al die medicijnen.

image

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.