Dag 2 Camino Primitivo Oviedo – Grado

16 september 2015

28 km

6u30: op de melodie van “It’s a long way to Tipperare” worden we genadeloos uit onze slaap gewekt in de ‘albergue de Peregrinos El Salvador’ in Oviedo. Door omstandigheden is dit onze tweede nacht in deze herberg.

Na een kort ontbijt stappen we (Marrie, Marina, Jan) de nog donkere straten in. Wim neemt nog een snipperdag en zal ons vandaag volgen met een taxi. Vandaag staat een extra lange tocht op het programma, 28 km van Oviedo naar Grado (iets onder ‘San Juan de Villapañada’). We willen immers onze dagetappe van gisteren ook inhalen.

In een afwisselend landschap maken we kennis met de ruige natuur in Asturias. Ook het weer is zeer afwisselend: soms eens een lichte regen, een zeer strakke westenwind (wanneer we over een brug wandelen moeten we ons vasthouden aan de reling om niet weggeblazen te worden) en in de namiddag zelfs een brandende zon tot dertig graden.

 

all-in reizen, met regenboog

Foto volgt!


image

Huisje met dakschuur in Peñaflor

Het stappen gaat voor iedereen verbazingwekkend vlot. We houden een hoog stapritme aan en gelukkig kunnen we onderweg soms wat verpauzen, of anders kwamen we veel te snel aan in Grado, onze eindbestemming voor vandaag.

1 reactie op “Dag 2 Camino Primitivo Oviedo – Grado

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.