Dag 16 Bijdrage van Wim

30 september
EVEN HERSTELLEN VAN ZOVEEL TOEVAL!

Tjonge, tjonge, is dat een toeval of niet !??

Loop ik op mijn gemak door de straten van Santiago de Compostela na te genieten van mijn (eerste) Camino, de Primitivo, kom ik daar TOEVALLIG pelgrim Joop tegen die ik een paar jaar geleden voor het laatst gezien heb.
Het was 6 oktober 1981 toen we samen op de suikerfabriek van Puttershoek aan het begin stonden van een (toen nog) zakelijke relatie; vele jaren later bleken er (via, via en langs de “koude kant”) familiebanden te bestaan. Jouw avonturen op de Camino en andere wandeltochten, zoals Marokko, incidenteel gevolgd. Tijdens mijn Camino Primitivo in de afgelopen weken heb ik nog aan je gedacht, omdat een mede-wandelaar van plan was de Via de la Plata te gaan lopen over enige weken. En dan is het TOEVAL (!!!???) daar. Hoe is het mogelijk ?
En dan moet ik meteen denken aan Ivo, die op zijn Camino zoveel toevalligheden heeft ervaren, dat het geen toeval meer kan zijn.
Joop, bedankt voor deze ontmoeting, en wie weet zien we elkaar nog eens toevallig in de toekomst. Misschien dat dit de onbewuste reden was om niet mee te wandelen naar Finisterre.
Een nieuw kippenvel moment !!

Reactie van Ivo: Toeval bestaat niet. Het universum is zelden zo lui.

1 reactie op “Dag 16 Bijdrage van Wim

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.