Dag 13 Camino Primitivo Boente – Sante Irene

27 september 2015

Vijfentwintig kilometers vandaag onder een stralende zon (28 graden) van Boente naar albergue Rural Astrar in Santa Irene (bij Pedrouza).

En hierbij een oproep aan alle inwoners van Santiago de Compostela om morgen jullie huizen te bevlaggen naar aanleiding van de blijde intrede van de heldhaftige pelgrimsgroep uit Nederland en België. Deze groep stapte de Camino Primitivo, de moeilijkste en zwaarste van alle Camino’s, en kwam vier dagen vroeger aan dan oospronkelijk gepland. Ze beklommen de hoogste bergen en ervaarden soms ook dalen. Ze kwamen er allen rijker, gelukkiger en sterker uit. Men zegge het voort!


Vandaag had ikzelf een leuke ervaring met een Engelse dame in bar ‘Casa Calzada’. We zaten buiten te genieten op het terras en ze sprak me aan: “je hebt zo’n heerlijke glimlach; je straalt geluk uit”… Heerlijk toch dat andere mensen je energie kunnen voelen en dit ook nog eens met je delen? Dankjewel onbekende dame!

We voeren vaak boeiende gesprekken met mede-pelgrims. Vandaag nog hadden we met een Franse jongeman op een keerpunt van zijn leven, een boeiende babbel. Onderweg kennen we geen taalproblemen, geen problemen rond ras, overtuiging, nationaliteit of geloof. Een solidariteitsgevoel met alle burgers, alle human-beings, ervaar ik hier telkens weer!

Het valt ook op dat andere pelgrims graag in onze buurt vertoeven; dit is vaak een graadmeter voor de coherentie van een groep… 😉

 

image
Er wordt voor ons gezorgd in albergue rural Astrar… druiven!

Nog 20 km tot in Santiago!

4 reacties op “Dag 13 Camino Primitivo Boente – Sante Irene

  1. Zo als gezegd aan het begin van jullie tocht : Niet het einde is het doel , maar de weg er naar toe. Ook voor de laatste dag morgen Buen Camino

  2. In het leesboek : Te voet naar Santiago de Compostela( Kustroute) staat als je vroeg op staat kan je op tijd in Santiago zijn voor de mis van 12 uur.

  3. Dag Wim,
    Vandaag, op mijn verjaardag, arriveren jullie in Santiago. Proficiat!! Dit doe ik je niet na. Respect voor jou en de dames. Tot op fitness!!
    Wim Muijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.