Dag 0 camino Primitivo ; aankomst in Oviedo

14 SEPTEMBER 2015

“Wie durft verdwalen, vindt nieuwe wegen”

De Camino Primitivo is een zeer mooie wandeltocht vanuit Oviedo door de bergen van Asturië en Galicië naar Lugo en vandaar naar Santiago de Compostela. De meeste dagen moet er veel geklommen en gedaald worden, waardoor er practisch geen rustige dagen bij zijn. Het is een van de zwaarste Camino’s.

image

Een beetje geschiedenis… Nadat het vermeende graf van de apostel Jacobus was ontdekt, wordt de koning van Asturië, Alfonso II de Kuise, door bisschop Teodomiro op de hoogte gebracht van de vondst. De koning maakt zich op om zelf deze ontdekking te gaan bekijken. Hij reist van Oviedo naar Lugo door A Fonsagrada, de weg naar Galicië via de binnenlanden van Spanje. Hiermee is de eerste pelgrimage ontstaan van Oviedo naar Santiago de Compostela. Door de pelgrims wordt nauwgezet de route gevolgd, die door koning Alfonso is afgelegd. We zijn deze keer in beperkt gezelschap: Wim (eindelijk terug een man in het gezelschap), Marrie, Marina (wandelde reeds de Camino Portugues mee in april) en ikzelf. Twee Nederlanders en twee Belgen, twee vrouwen en twee mannen; een ‘evenwichtig’ gezelschap!

“Ultreia et Suseia” (een oude Camino-spreuk: “westwaarts en houdt vol”)

image

Aangekomen in Oviedo; voor de kathedraal, van links naar rechts: Wim, Jan, Marrie en Marina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.