Dag 9 Tui – Mos

22 km

Vandaag  stappen we terug in de gietende regen van Tui naar Mos.

 

Het werd zo langzaam aan weer tijd voor een altruïstische daad vandaag (alsof het lopen met Nederlanders al geen heldendaad op zich is :-)).

Onderweg was een rivier buiten de oevers getreden. Een Koreaans koppel stond met hopeloze blik toe te kijken hoe wij koelbloedig dit probleempje analyseerden. Een Koreaanse vrouwtje – met meer inhoud dan ik kon vermoeden – keek smekend naar mij, haar aanstaande koene redder… Ik moest haar in twee bewegingen optillen. Onder haar brede poncho zat wellicht een Koreaanse sumo worstelares verborgen, ik vermoed in de klasse boven de 70 kg. Haar ‘heldhaftige’ man stond gewoon vanaf de zijlijn toe te kijken.

Nadien keek haar man toch even sip… Hij hoopte misschien wel om z’n vrouw daar achter te laten en ervan door te muizen met het Duitse bloemenmeisje uit Berlijn?
Bij de volgende bar gaf de Koreaan me “spontaan” (hmhm, eigenlijk niet zo spontaan en hij wilde mij gewoon koffie geven, maar dit leek me veel te goedkoop voor zo’n atletische prestatie) een ‘Vino tinto’, een soepkom vol… 10 uur ‘s morgens en wijn; het gaat niet goed met mij.

Het leven van een gids is zwaar op de Camino (deel 2)

 

 En vanavond slapen we in ‘albergue de Pelegrins’ in Mos. Nog 95 km te gaan.

Morgen wordt Mieke geopereerd; ze krijgt een nieuwe knie zodat ze opnieuw Camino’s kan stappen. We wensen haar van hieruit heel veel succes toe en een voorspoedige genezing!
Mieke, we wensen jou een voorspoedige genezing!

5 reacties op “Dag 9 Tui – Mos

  1. Mieke ik wens je sterkte,en een pijn loze genezing toe, je bent jong en sterk,zal zeker lukken. ….van Jos van haaster

  2. nat…water..glibberig ongeloof….alsmaar regen.Jan ingedaante van cristoffel respect en bedankt voor je verhaal.prachtig….nou meiden nog een paar dagen..dan rust..hebben jullie wel verdiend…stinkende natte kleren en niet te vergeten de ….SCHOENEN….denk erom ze mogen niet het vliegtuig in….is,n wapen,! ben ongelooflijk trots op monique. ….en ook op haar drie vriendinnen, dikke zoenen(hoewel ik daar geen voorstander van ben)voor julie!!

  3. Mieke ik wens je veel beterschap toe. Ik ben een vriendin van Gre Schoutsen. Ik volg alles prachtig. Genieten.

  4. Nou nou, wat een regen! Dat is wel pech, maar het drukt de pret niet, zo te horen. En Jan, wat een heldendaden op een dag, eerst de Nederlanders en nu ook nog een Koreaanse!
    Ik vind jullie allemaal helden!

  5. Nou Monique sjouwen ze zo met jullie allemaal.Nou dan wil ik ook wel meelopen.geen kunst hoor.Veel plezier Monique en ga door.gr Joke en Kees.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.