Dag 5 camino del Norte Ribadeo – Vilanova de Lourenza

24 mei 2015

30(!) km

De herberg van Gondan was gesloten, zodat we 2 mogelijkheden hebben: Of 7 km of 30………… Dat weten deze kanjers wel.  De etappes langs de kust zitten erop en we gaan nu naar het zuidwesten, door de bergen van Galicie. Dertig kilometer vandaag in een zwaar en bergachtig landschap, met vaak regenbuien, helemaal anders dan gisteren. En na de buien kregen we heerlijk fris geurende eucalyptusbossen.


Ik ben fier op deze groep met deze puike prestatie! Eens temeer is aangetoond dat niet alleen het fysieke aspect belangrijk is; mentale veerkracht is minstens even belangrijk!

Wilde akelei

Soms zou je hond willen zijn…………

De Camino del Norte is een van de zwaarste Camino’s. En dit niet alleen vanwege de ruwe natuur. Er zijn zeer weinig voorzieningen onderweg. Albergues zijn uiterst dun gezaaid (soms slechts om de 15-20 km) en cafes vind je onderweg haast niet. Slechts 1 bar onderweg vandaag, na 22 km!

 

22km uitgekeken naar deze ontmoeting

Bagagevervoer op de camino del Norte is niet eenvoudig! Tot nu toe was het steeds gelukt met de hulp van hospitalero’s, andere camino gangers, maar vandaag lukte dat niet. Een taxi voor een rugzak voor het bedrag van 35 Euro…..pffff, dat is even een tegenvaller.

Morgen hebben we opnieuw een flinke stapdag naar Abadin (24 km) en daarna heeft de groep een snipperdag verdiend met maar 17 km te gaan naar Vilalba. :-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.