Dag 36 Alto do Poio – Triacastela – Samos

6 april 2015

24 km

route 6 maart

 

Na de forse stijging van gisteren is het vandaag de daling van 1330 meter naar 670 meter naar Triacastela. Daarna gaan we verder naar Samos, en het blijft heuvelachtig onderweg. De temperatuur blijft boven de 20 graden en zoals het er naar uit ziet, zal dit tot zeker 15 april zo blijven….. Dat belooft wat!

Ochtendgloren in Alto do Poio
Bij het opstaan zijn de dalen nog gevuld met mist, maar al gauw krijgen we terug een staalblauwe hemel en een brandende zon.  Adembenemend mooi!

 
We volgen tot aan Triacastela een flinke afdaling en van daaruit trekken we door naar Samos; een klein dorpje met een grote Benedictijnerabdij.
 
 We slapen er in een koude slaapzaal in de Monasterie. Anja en Agnes hebben comfortabeler oorden opgezocht en slapen er tegenover in een hostal.
 
 

In de namiddag krijgen we met enkelen een rondleiding in het klooster. Een enthousiaste pater aan de ingang verneemt dat ik van Brugge ben en begint in zijn beste schoolfrans al hun abdijen te declameren in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Spanje…  Ik word gered door de vespers, waardoor hij gelukkig moet vertrekken, of hij was nog bezig met het opsommen van alle abdijen van hun orde in de wereld! :-)

2 reacties op “Dag 36 Alto do Poio – Triacastela – Samos

  1. Geniet van jullie laatste week!
    Wandelen op het ritme van de natuur is verslavend!
    En… misschien ontmoeten jullie vandaag of morgen een eenzame ’tegenligger’; een dorpsgenoot(vlaming) vertrok deze ochtend uit Hospital de Cruz richting Saria.Hij begon zaterdag aan zijn tocht van Compostela naar Rome!
    Voor jullie én voor hem,BON CAMINO!

    1. Ik geniet van elke woord en elke foto, vorig jaar liep ik daar. Het verlangen om terug te keren is alleen groter geworden. Ik begrijp steeds meer de Bruggenaar waar mee we vorige jaar een tijdje samen heb gelopen die het toen voor de 9de keer liep.Helaas ben ik zijn adres en naam kwijt. Lia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.