Dag 2 Porto – Vila Cha

15 km

De eerste stapdag is voor iedere deelnemer altijd een beetje spannend en genereert wat onzekerheid. Ik heb er onmiddellijk een rustig vertrouwen in dat we met deze voltallige groep in Santiago zullen aankomen. Iedereen is immers goed gemotiveerd en voorbereid.

Vanaf het airporto hostel nemen we als eerste de metro om naar het centrum van Porto te gaan. We bezochten er de kathedraal en via kleine steegjes daalden we af naar de Douro rivier. We hadden een fantastisch uitzicht op de Porto-wijnhuizen en op de oude brug die de Douro overspant. De brug, met enkelspoor, werd tussen 1875 en 1877 door Eiffel et Cie gebouwd, naar een ontwerp van Théophile Seyrig. Daarna gaan we met de metro naar Matoshinhos en kiezen voor het eerste deel langs de kust. Vandaar af is het nog 15 km naar het overnachtingsadres in Vila Cha, cafe Tony. Het is prachtig, het eerste deel langs de kust!


Voor de kathedraal van Porto

De brug werd door Eiffel et Cie gebouwd

We werden vandaag belaagd door regenbuien, wind en een gevaarlijke hond…

Vervolgens zetten we koers langs een prachtige strandweg naar Vila Chã, een klein en idyllisch vissersdorpje.

Eventjes deed een felle regenbui ons binnenvluchten bij de lokale horeca, maar de zon kwam snel terug op de proppen, zodra we er afgerekend hadden

Moe maar voldaan!

 

6 reacties op “Dag 2 Porto – Vila Cha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.