Dag 1 camino Portugues – aankomst Porto

25 april 2015

Deze camino gaat van Porto naar Santiago, de traditionele route door het binnenland. Zie onderstaand kaartje. Eerst een stukje de groene route vanaf Porto, daarna via Valenca over de rivier Minho naar Santiago.

route totaal

 

Ik (=Mieke) ga naar Schiphol om Vieni, Ingrid, Monique en Wil te verwelkomen voor hun camino. Helaas kon Rineke niet mee door een blessure. Rineke wenst de mede wandelaars ook een mooie camino toe. In gedachten loopt ze mee.

Ze reizen deze keer met TAP air. Een portugese maatschappij die af en toe ook tickets via Skyscanner verkoopt. Een hele handige site om goedkope tickets te vinden.

Ambiance Technology B.V.

Ik wens jullie allen een prachtige camino beleving! Ervaar de stilte onderweg, het “onderweg zijn”, het contact met de medepelgrims, de prachtige natuur, de gastvrije ontvangsten in de herbergen etc. Wat voor ieder van jullie goed is.

In Porto zal Jan Vermeulen jullie verwelkomen en naar het hostel Airporto te brengen. 15 minuten lopen van de luchthaven. Een prima adres waar je voor € 13 een overnachting inclusief ontbijt kunt boeken.

“Wie durft verdwalen, vindt nieuwe wegen”

Vandaag ben ik opnieuw vertrokken naar Porto. Mijn bagage is excellent voorbereid: een rugzakje van 28 liter en slechts een gewicht van 6,8 kg zonder dagrantsoen. Met dank aan Marga van Avventura, m’n keukenweegschaaltje en een Excel-sheet. De aard van het beestje… knipoog!

Ik had deze morgen Brugge verlaten in de hoop om me terug te kunnen voeden met een mediterrane zon. Blijven dromen, Jan… het regent hier pijpenstelen en het is er koud! Dit is ook de weersverwachting voor de komende dagen. Een Camino mag immers niet te gemakkelijk zijn!

De volgende dagen gaan we op stap met Vieni, Ingrid. Monique en Wil. Jawel: vier vrouwen! Ik ben voorbereid want ik kreeg (ook!) op dit vlak een prima leerschool en opvoeding: thuis was ik enige jongen tussen vier zussen!

En… we hebben een jarige vandaag: Monique! De beleefdheid gebiedt me om geen leeftijd meer te vermelden bij vrouwen die verjaren en ouder zijn dan 60, doch jonger dan 62… Zou Monique weten dat verjaren tijdens een Camino zekere verplichtingen met zich meebrengt? Wij medepelgrims zijn al tevreden (“een kinderhand is gauw gevuld”) met een zelfgebakken taart!

 

Vieni, Wil, Ingrid en Monique

Vandaag gaan we vroeg onder wol. En er zijn nog zekerheden tijdens de Camino. Morgenochtend wordt de groep gewekt op de tonen van “it’s a long way to Tipperare”… Na verloop van tijd zal iedereen begrijpen dat dit ook geldt voor Santiago.

Slaapwel!

2 reacties op “Dag 1 camino Portugues – aankomst Porto

  1. Heel veel wandelplezier en mooi weer. 17 Augustus ga ik met 2 vriendinnen dezelfde tocht maken. Ik blijf jullie volgen. Groetjes Addy Blom Den Helder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.