Dag 7 Estelle – Los Arcos

8 maart 2015

21,1 km

20 graden, alleen maar zon!

Mijn reisverhaal wordt eentonig. Op het gevaar af om in herhaling te vallen toch nog even de weersomstandigheden van vandaag (en de volgende vijf dagen). Onder een stralend azuurblauwe hemel wandelden we naar het bergdorpje ‘Villamajor de Monjardin’.

7 km stijgen van 400 naar 650 meter. Zwoegen met dit warme weer!

We passeerden het klooster ‘Monasterio de Irache’ met gratis wijntap voor pelgrims. Een verplichte stopplaats voor pelgrims op weg naar Santiago. Ze passen nog altijd een pauselijke verordening toe dat pelgrims gratis moeten voorzien worden van drank. Waarvoor dank!
 
 
Na Irache zie je in de verte de grote heuvel van het dorpje Villamayor de Monjardin liggen.
8 maart 2
In her bergdorpje bleek alles dicht te zijn zodat we uiteindelijk belanden in Los Arcos. De bedoeling was een “een zondagwandelingetje”. Dat werd het dan toch niet! Deze dag weer 21,1 km gelopen. Gelukkig was de weg van Monjardin naar Los Arcos zonder al te veel stijgingen en dalingen.
En ‘s avonds aten we pincho’s in een locale bar.
 Het gaat goed! Inmiddels 1 week onderweg en al 115 km gestapt. Wat een fantastisch weer hebben we. En dan nog weer zo 5 dagen…….is de verwachting. Super genieten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.