Dag 6 Puente la Reina – Estella

7 maart 2015

24 km

20 graden; schitterend zonnig weer

route dag 6 Puente La Reina - Estella

Reizigers nemen altijd teveel bagage mee! In de middeleeuwen namen pelgrims vaak een ezel mee, nu nemen ze mij mee… Gisteren had ik wat extra bagage gedragen van anderen. Om het gewicht van de rugzak toch wat te verlichten besluiten we om een deel van de bagage vooruit te sturen baar Santiago de Compostela. Daar kan het dan afgehaald worden per ‘poste restante’.

We wandelen vandaag over een afstand van 24 km van Puente la Reina naar Estella. Het is erg wennen aan het grote temperatuurverschil met de eerste dagen; bijna twintig graden.

We startten deze morgen op de brug van Puente la Reina

Puente la REina - Estelle

Onderweg passeren we het dorpje Villatuerta. Er blijkt een dorpskermis plaats te vinden met de obligate stier-stratenloop op ons parcours… We krijgen even vrije doorgang. Onze groep heeft nog nooit zo snel gestapt als daar. :-) De plaatselijke jeugd moedigt ons aan en overal is er hilariteit. We pikken nog een uitgetelde Duitse pelgrim op en delen wat water en eten. Niet iedereen is even goed voorbereid…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.