Dag 9 camino francais Lavacolla – Santiago

19 oktober 2014
12 km
Droog, bewolkt 20 graden

Om ook de laatste km te kunnen genieten vertrekken we om 8 uur van de herberg. Heel kort is het nog echt donker. Bij Capella St. Roque komt het eerste daglicht te voorschijn. Hier is de schemertijd heel kort. Juist op dat moment passeren we deze kerk. Maan er nog bij, dat zorgt voor het eerste moment om even stil te staan.

Ambiance Technology B.V.

De route van vandaag is veelal over de verharde weg, met de geleidelijke en langdurige klim naar Monte de Gozo. De laatste loodjes…..

Ambiance Technology B.V.

Dan is voor vandaag het hoogste punt bereikt. Vanaf het monument kun je ver kijken. De bomen zijn helaas zo groot dat de cathedraal niet te zien is.

Ambiance Technology B.V.

Nu we hier zijn weten en voelen we ook….we zijn er bijna.

Ambiance Technology B.V.

En dan…..de poort door naar het grote plein (Praza de Obreiro) waar onze camino eindigt. De laatste stappen.

Ambiance Technology B.V.

YES we zijn er! Altijd een emotioneel moment. Ieder heeft op zijn manier de camino gelopen. Ik ben trots op Jose, Irma en Truus. Hoera!

IMG_20141018113311_431-1

Ruim op tijd voor de pelgrimsmis van 12 uur. We mochten ook vandaag nogmaals van de Butafumeiro genieten. Een gevoel van “aankomen” en als kadootje de Butafumeiro nog eens mogen zien. Daarna naar het pelgrimsburo voor de Compostela. Verdiend!

Ambiance Technology B.V.

Feest op het plein voor de cathedraal. Dansen, zingen , genieten.

Ambiance Technology B.V.

Ambiance Technology B.V.

Zo was dit een prachtige afsluitung van onze camino. Bedankt Jose, Irma, Truus en ook Petra en Ellie voor deze camino ervaring die ik samen heb mogen beleven.

Petra en Ellie zijn vanaf Portomarin zelf verder gegaan. Ellie omdat ze eerder naar huis wilde gaan en Petra omdat ze merkte dat de afstand per dag van rond 20 km beter bij haar paste. Trots ben ik op deze dames….. Die hebben het samen volbracht. Heel goed. Zo zie je, het loopt anders dan gepland. Ook dat is en blijft camino.

IMG-20141016-WA0001

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.