Dag 4 Via Monastica Postel – Balen

5 september
Eerst bewolkt, later zonnig 25 graden

In september is het al vroeg donker…. De kerk van de abdij van Postel is bij nacht verlicht, en dat ziet er prachtig uit.

image

Gelukkig zien we direct na de poort van de abdij weer eens een klever zoals ze dat in Belgie zeggen. De Via Monastica is goed gemarkeerd vandaag. Gisteren geen gezien….. Vanaf nu gaan we deze klevers zoeken…. en vinden.

image

2618 km naar Santiago via Le Puy. Marianne overdenkt die afstand….Kan ik dit en wil ik dit. Ook voor deze afstand geldt: elke stap telt. Ook al kun je het eind nog niet overzien.

image

De wandeling van vandaag is er een voor doorzetters. Steeds rechtdoor langs kanalen. Eerst het kanaal Dessel – Schoten. Gegraven ivm irrigatie kanalen om landbouwgronden te ontginnen.

image

Wat doet zo een rechte weg met een wandelaar? Blik op oneindig of juist de kleine dingen van de natuur opnemen. Je gedachten laten gaan of juist komen tot geen gedachten? Ik geniet van wat ik zie. De beginnende herfstkleuren bv….

image

Of deze vliegenzwammen. De kleine dingen van het leven liggen voor het oprapen. De kunst is het te zien en het toestaan dat je ervan mag genieten.

image

Daarna het 8 km lange grote, brede kanaal, ook geschikt voor grotere boten. Dessel-Kwaad Mechelen. Voor je alleen kanaal en achter je. Marianne stapt dapper door. Je bent uiteindelijk toch eerder dan je denkt bij de volgende brug. Stap voor stap kom je er wel.

image

De rugzakken gebroederlijk naast elkaar met de nieuwe Jacobsschelp van Broeder Fons. We vinden dit kado nog steeds een mooi gebaar.

image

Vandaag slapen we bij Bertus en Francien in Balen van “vrienden van de fiets”

image

De heidevelden van de afgelopen dagen en het vele water onderweg zorgen voor ongemak…….muggenbulten. Mijn been alleen al vele bij de knieholte, in mijn nek, armen en achter mijn oor. Ook Marianne heeft er last van. Vandaag op weg naar onze overnachting in Balen waren we blij met een apotheek.
Nieuwe muggenspray gekocht. Wel nodig. Morgen gaan we door moerasgebieden naar Tongerlo.

image

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.