Dag 3 camino Portugues por la Costa Marinhas – Viana de Castelo

27 september 2014
22 km
Zonnig, 2 spetters, 25 graden

Zoals Marinhas een rustig dorpje leek, zo was de nacht er een van een grote band die naast de herberg zeer luide muziek maakte. Dat valt niet mee om na een korte nacht weer in de ochtend om 6.30 uur op te staan. Ook dit hoort bij het leven van een pelgrim. Een keer een nacht slecht slapen is voor mij de volgende nacht goed slapen.

Het kerkje van Marinhas, gisteren avond vlak nadat de zon was ondergegaan.

image

Vandaag lopen we door het binnenland. Kasseien en 2 grote stijgingen. Tot Capelo de St. Joao gaat de weg rustig omhoog.

image

Ook vandaag zijn het de kleine dingen die de dag een mooie camino dag maken. Zoals deze bloeiende cactus. Maar ook zomaar in de kleine dorpjes winkeltjes om je voorraad bij te vullen.

image

De camino is hier weergegeven op een reusachtig rotsblok. Het is de vorm van Portugal en Galicie tot en met Santiago de Compostela.

image

Ria legt dat blauwe klompje en een steentje neer voor haar 2 kleinkinderen. Met de wens erbij dat ze mogen opgroeien tot prachtige, tevreden mensen. Wat een mooi gebaar, op camino iets voor je kleinkinderen achterlaten.

image

Daarna volgen stijle stukken stijgen en dalen door een bos. Marrie loopt hier naar beneden.

image

We komen bij Ponte Sebastio aan.

image

Hier vallen een paar druppels. Niet de moeite voor regenkleding, maar dat weet je niet van tevoren.

image

Weldra schijnt de zon weer en laat een spoor van licht op de natte bladeren achter. De varens laten zien dat het al eind september is. De temperatuur is nog zo goed, dat doet meer aan midzomer denken.

image

De eerste grote top van vandaag op 10 km vlak bij Monasteiro de Neiva. Marrie neemt nog deze grote trap. Langs de trap beeltenissen van de kruisweg en boven een groot recreatie gebied waar je ook met de auto kunt komen. Wat een blauwe lucht weer!

image

De tweede grote stijging zit erop. Dit is bij Alto de Faro. Jeanne rust even uit. Het is heftig vandaag. Goed dat we eerst 2 rustige dagen hebben gehad.

image

Na dit hoogtepunt van vandaag dalen we snel af over een drukke weg met haarspeldbochten naar Viana de Castelo. De brug is wel 2 km lang over de Rio Lima en heet Ponte Eiffel.

image

Met deze zware etappe hebben we het etappebiertje meer dan verdiend. Bij een cafe aan het strand is het nog aangenaam vertoeven.

image

Ook deze keer slapen we in de jeugdherberg voor €10 incl ontbijt. Helaas was de herberg van het klooster vol. Vanaf het balkon hebben we uitzicht op de Eiffelbrug.

image

1 reactie op “Dag 3 camino Portugues por la Costa Marinhas – Viana de Castelo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.