Dag 2 camino Portugues por la Costa Estele – Marinhas

26 september 2014
16 km
Zeer zonnig 28 graden

Het gastvrije hotel Contriz aan de N13 ten noorden van Estela had om 7 uur het ontbijt klaar staan. Met het prachtige weer in het vooruitzicht gaan we net na zonsopkomst de deur uit.

image

Om terug op de route te komen lopen we in westelijke richting. De lage zon geeft dan onze 4 schaduwen weer. Gelijk.. .alle pelgrims geen onderscheid. Schaduwen geven dat weer.

image

Alle wegen zijn vlak vandaag. Een klein stukje door een bos over kasseien.

image

In Apulia vind je deze kerk, de Igreja Matriz da Apulia. Op de daken zie je een weegschaal en een kruis met een zwaard.

image

Een kunstenaar heeft die ook in de sloten van de deur verwerkt.

image

In Fao zie dat de afstand nog 201 km is naar Santiago. Naar de herberg nog 7. Een korte afstand vandaag, zodat we goed kunnen wennen aan de rugzak en ook het dagelijkse lopen.

image

Bij de brug van Fao naar Esposende hebben we na 10 km pauze bij de bar van de Bombeiros (brandweer) Aan de achterkant van de bar een terras met uitzicht over Rio Cavado.

image

De camini Portugues por la Costa bestaat nog niet zolang, maar de gemeenten doen er alles aan het bekend te maken. Zoals hier in Esposende, een stenen kunstwerk met schelp en de naam van de route.

image

Bij de Farol (vuurtoren) van Esposende nemen we de lunchpauze. Genieten van het strand, nemen een voetbad in de zee. Een heerlijk lange pauze. Zo een mooie dag, met een temperatuur meer dan 25 graden, maken ze in Portugal niet vaak mee.

image

Bij de herberg van Marinhas is het goed vertoeven. Schaduw, zon voor de pelgrimswas, 14 bedden en veel matrassen. Hier ook andere pelgrims uit Venuzuela, Italie, Duitsland etc. Gezellig!

image

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.