Dag 5 camino Portugues Lugar do Cargo – Ponte de Lima

21 juni 2014
16 km
Half bewolkt, buien 20 graden

De 2 kanjers Corrie en Chelita gaan vandaag alleen op pad. Chelita neemt mijn boekje mee, Corrie mijn losse blaadje van de route. Ik ben heel trots op ze dat ze deze stappen zetten. Helemaal je eigen weg kiezen. Hoe snel ga ik lopen, wanneer heb ik pauze, heb ik voldoende eten en drinken bij me….. . De weg zal het leren.

image

De route van vandaag is kort, zonder al teveel hoogteverschillen en alles is pas opnieuw bewegwijzerd. De gele pijlen zijn nog vers.

image

Direct na Casa Fernanda ga je onder de druivenstruiken door. Wat was het weer een belevenis. Zeer energiek ontvangen Fernanda en Jacinto je. Je was wordt gewassen, een wijntje en tapas staan klaar. Een uitgebreid maal met alle pelgrims en ook een ontbijt. En alles donativo…… Een knuffel en “tot ziens” en ook ik ga op pad.

image

In de verte is de kerk van Vitorino dos Piaes te zien. De route is mooi vandaag. Bijna niet langs de grote weg en veel boerenweggetjes en stukjes over het land van een boer.

image

De wolken geven een extra dimensie aan dit Portugese landschap.

image

Hier is Casa de Santiago te zien. Onder weg zijn er vele casa’s te zien, waar je als pelgrim ook kunt slapen. De prijzen zijn veel hoger dan in de algemene herberg en de particuliere herbergen. Maar als je een keer prive wilt slapen is het best een idee. Zelf geef ik de voorkeur aan de herbergen, door het contact wat je met de mede wandelaars krijgt.

image

Een bekende gedenkplaats bij Facha. Iedereen legt daar zijn steentje bij. Voor iemand of om iets van jezelf achter te laten.

image

Daar in de verte is de brug van Ponte do Lima. Tussen de bomen door lopen en van het uitzicht genieten. Het zijn de kleine dingen die het doen. Vandaag een bijzondere ontmoeting met Moureen uit Alaska. Ze miste haar vrienden die iets achter waren en ze huilde. Ik mocht haar troosten. Na een camino knuffel ging ze weer op pad.

image

Uitzicht vanaf de brug die naar de herberg leidt.

image

En daar over de brug, de algemene herberg. Groot met 2 slaapzalen. Een prettige plek, waar alle mede pelgrims ook zijn. Nu bv drink ik mijn biertje samen met John uit Canada.

image

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.