Dag 12 route naar Finistere; Sardineiro – Finistere

9 juni 2014
15 km
Droog weer in de ochtend, in de bus naar Santiago regen, 18 graden

Vandaag willen we de bus van 11.45 uur halen van Finistere naar Santiago. Dat gaat lukken…….. Om 7.30 uur gaan we al op pad met een broodje in de hand. De cafe’s in Sardineiro zijn nog gesloten als we vertrekken. De camino loopt alleen af en toe langs de drukke weg. We hebben paadjes die of rechts van de weg, dus heuvels, of links van de weg aan de zee zijde. Het gaat op en af. Hier een mooi uitzicht op de baai van Sardineiro.

image

Een eindje verder zie je dit mooie strandje met in de verte de Faro in Finistere. Wat is het nog even genieten…..met droog weer de laatste km naar Finistere.

image

Even komt de zon er bijna door en tovert een sprookjesachtig licht op een baai. Deze foto krijgt vast een plekje in mijn nieuwe apartement!

image

En dan het laatste stukje van het dorp Finistere naar de Faro

image

Nog een keer de laatste klim van deze camino.

image

image

0,00 km. Het einddoel van deze camino bereikt. Ik ben heel trots op Gea, Janny, Rieteke en Theri. Deze kanjers hebben 88 km afgelegd in zeer barre omstandigheded met zoveel regen…..zoveel heb ik op nog geen enkele camino meegemaakt.

image

YES……eindelijk bij het laatste puntje van het land.

image

Hier worden kleren verbrand, tranen gehuild en er wordt afscheid van de camino genomen. Of zoals bij deze “nep” schoen gedacht aan de km due afgelegd zijn. Wat neem je mee op de camino van je leven?

image

Of is het deze? Een totaal verregende camino en toch gehaald? Daar is doorzettingsvermogen en kracht voor nodig. Bv blijven lopen ondanks dat alles nat is. Zelfs de beste regenkleding geeft geen garantie op droge kleren. Petje af voor iedereen die zo een camino heeft gehad. Speciaal voor Gea, Janny, Rieteke en Theri. Petje af! Alles zonder mopperen gelopen.

image

Een welverdiend certificaat, voor de afstand te voet afgelegd van Santiago naar Finistere.

image

Om 11.45 uur zitten we in de bus naar Santiago en gaan vandaag door naar Porto. Een welgeslaagde camino. Dank je wel dames……voor alles.

7 reacties op “Dag 12 route naar Finistere; Sardineiro – Finistere

  1. Heb jullie met grote bewondering gevolgd…Dierbare plaatsjes en paden herkend , dat meestal regend in Finesterre, heb ik ook aan de lijve mogen mee maken Ik, heb met jullie berchten weer een stukje camino mee gelopen!!.Gefeliciteerd met deze geweldige prestatie!!!! Dank,dat ik weer even mee mocht genieten!!

  2. Door de enthousiaste verhalen van Mieke en de mooie verslagen op de site wilde ik ook een keer een Camino lopen. Omdat ik niet zo veel vrije dagen heb koos ik voor de route van Santiago naar Finisterre. Ondanks het feit dat we van de 5 dagen, 3 dagdelen zeer slecht weer hadden heb ik het toch een bijzondere mooie en gezellige ervaring gevonden. Mooie natuur en bijzonder vriendelijke mensen onderweg. Mieke had alles prima geregeld. Omdat Mieke goed Spaans spreekt kan ze in de herbergen ook net wat extra’s regelen. Ik zal zeker nog een keer mee gaan. Groep was erg gezellig. Mieke bedankt voor deze mooie en gezellige ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.