Dag 1 camino Portugues Porto – Villa Cha

17 juni 2014
14,5 km
Zeer zonnig, windje van zee 30 graden

Nu is het de beurt aan Chelita en Connie voor de camino Portugues. Zeer vroeg kwamen ze in Porto met de vlucht van 6.35 uur uit Amsterdam. Om 8.10 Portugese tijd waren ze al in Porto. Dan is het makkelijk en erg dichtbij om in Airporto Hostal te slapen. Binnen 15 minuten was ik op de luchthaven.

image

We gaan starten in Matosinhos. Te bereiken direct met de metro vanuit het centrum en uitstappen bij Mercado. Binnen een 1/2 uur waren we daar.

Op weg naar de kathedraal gaan we even het mooie station binnen, met de blauwe tegeltjes.

 

Ambiance Technology B.V.

Ambiance Technology B.V.

Iets verder bij metro station Sao Bente gaan we naar de kathdraal voor een pelgrimspaspoort en natuurlijk de eerste stempel.

image

We lopen langs het strand. De route staat op de blauwe strepen en af en toe zien we een gele pijl. Het kan niet missen, de zee blijft aan je linkerhand. Gelukkig is er een windje van zee , waardoor het net niet te heet is. Jammer dat de vlonder hier en daar stuk is, zodat je even een andere weg moet zoeken. Chelita verstaat uitstekend Portugees en begrijpt dan de aardige mensen. Vaak willen ze ook een praatje maken.

image

Rechts en links van het pad staat o.a de zeedistel, met prachtige paarse bloemen.

image

In Lavra zijn deze fleurige huizen te zien.

image

En ook speciale zeevruchten. Ik heb wel eens gezien dat ze werden gegeten. Gekookt en dan eet je het binnenste van de pootjes.

image

Na Lavra gaan we over een brug. Maar goed dat we niet over het strand liepen. Dan hadden we echt terug gemoeten.

Ambiance Technology B.V.

We slapen vandaag in Villa Cha, cafe Tony. We zijn hier om 18.00 uur. Blij dat we er zijn. Veel gezien vandaag.

Toch nog even naar de zonsondergang kijken………..Zeeuw van huis uit, dan laat je een zonsondergang niet aan je voorbij gaan……

Ambiance Technology B.V.

1 reactie op “Dag 1 camino Portugues Porto – Villa Cha

  1. percebes, groeien in de branding op de rotsen. Het is vaak moeilijk om ze te pakken te krijgen en regelmatig gaat het fout en gebeuren er ongelukken. Zijn nu hier een delicatesse, maar vroeger werden ze aan de varkens gevoerd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.