Dag 9 Tui- Mos

4 mei 2014
21 km; zeer heet, meer dan 30 graden

image

Vanaf de “Albergue Municipal” zien we de zon opkomen. Het eerste wat je ziet als je je ogen opendoet en naar buiten kijkt. Ik had heerlijk geslapen met de oordoppen in…….De anderen hebben de slaap niet kunnen pakken omdat er tot 5 uur in de ochtend feest was in de stad.

Om 8.45 gaan we op pad, nadat de rugzak van Coby vanaf cafe Boby wordt vervoerd naar Mos. Een dag rust voor de overbelaste beenspieren zal wel goed doen. Niet duur….voor €7 is de taxi voor de rugzak geregeld.
Bij Puente das Febres vind je deze pelgrim. Geduldig wachten op al die pelgrims die komen gaan.

image

Eerst lopen we door bossen en landweggetjes, met hier en daar die indrukwekkende kruisen Alleen al als je stilstaat bij al die gedachten en intenties word je er stil van.
image

Langs modderige paadjes ligt een bruggetje om het de pelgrims gemakkelijk te maken. Een aangenaam stuk van de camino.
image

Dagelijks krijg ik nieuwe bloemen voor mijn stok van Mariet. Hier word ik erg blij van!
image

Wat een zwaar stuk door het industrie gebied van Porrino. Geen schaduw, alleen asfalt ….echt zwaar! Wat zal dat zijn met hoog zomer? In ieder geval dan voor 7 uur vertrekken om de warmte voor te zijn.
Na bijna 4 km gaan we over de voetgangersbrug door de stad. Nog eens ruim 3 zware hete km. Het valt niet mee!
image

In het centrum van Porrino zijn we weer bij elkaar. Trees en Thiemen hebben een hoog tempo en hebben een terras gevonden in de schaduw. Mariet en Ans puffen uit.
image

Daarna gaan we op weg Nog 5,3 km totaal. Hier nog maar 2,5 km. Fijn als je zo een bord ziet.

image

Eindelijk zijn we bij de herberg. Wat blijkt ……Trees en Thiemen hebben de laatste bedden. En wij? Voor ons is er nog een 4 persoonskamer. Ook goed. Een bed is een bed. Hier zijn Ans en Trees op het terras bij de herberg.
image

Voor morgen maar alvast gereserveerd bij O Lar de Pepe in Arcade.

1 reactie op “Dag 9 Tui- Mos

  1. ik zwoeg in gedachten met jullie mee.. en weet wat het is, als je rugzak een last gaat worden. Waarom zou je dan niet van de mogelijkheid gebruik maken, om de rugzak alvast op weg te sturen. Groot gelijk!
    Ik wens jullie als altijd een” Buen Camino!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.