Dag 10 Mos – Arcade

18 km
half bewolkt, droog 20 graden

Onze jarige Coby wordt in de bloemetjes gezet.

image

We beginnen de ochtend met een stevige klim. Behoorlijk stijl van 100 naar 235 meter, de Monte Cornedo. Het gaat weer goed met Coby, de rugzak draagt ze zelf.

image

We schrikken ons een hoedje! Een wild zwijn op de weg. Wat ik begrepen heb kunnen die gevaarlijk zijn, maar Marriet gaat meteen fotograferen. Dat durf ik dan ook wel. We blijven wel even bij elkaar, dat voelt veiliger.

image

Vlakbij Miliario vinden we dit beeld. Versierd met mijn dagelijkse bloemen ziet het er erg mooi uit.

image

Verder door het bos richting Redondela. Ook hier staat de route goed aangegeven. Zo een pijl, kan niet missen.

image

Als we op het eerste terras van Redondela weer op elkaar wachten, ontmoeten we deze non. Een stralende persoonlijkheid.Of we een kijkje willen nemen in de 15e eeuwse kerk. De deur is open, ze gaat er naar toe.

image

Ze maakt zelfs het licht aan zodat we goed de Heilige Jacobus kunnen zien. Graag wil ze de groeten meegeven narr Santago. Het voelt wel heel goed. Om zo een praatje in het spaans te maken vind ik zo wie zo leuk. Mijn zwager zou trots op me zijn.

image

Na Redondela volgt weer een klim. De ze keer naar 153 meter. Alto da Lomba. Vlak voor de top is een heel mooie picknickplaats. Een aanrader voor bv lunch tijd. Even wat mee nemen uit Redondela en je kunt weer vooruit.

image

Naar Arcade heb je uitzicht over Ria de Vigo. Het gaat van de top langzaam naar beneden. Tijd genoeg om te genieten.

image

Vandaag komen we om 14.30 uur bij de herberg O Lar de Pepa aan. Een particuliere herberg. Geen andere pelgrims te zien…….. Dan verlies je een beetje het pelgrims gevoel. Morgen naar de herberg van Portela.

3 reacties op “Dag 10 Mos – Arcade

  1. Wat een mooie en fantastische reportages. We zien dit nu pas voor het eerst omdat Nel Rens gebeld heeft. We krijgen er nu helemaal zin in om deze trip ook te doen over over twee maanden. Allemaal heel veel succes en gaan het zeker halen.
    Geniet ervan . Roos en Flip .

  2. Jullie maken wat mee zo onderweg .Maar wel een mooie route zo te zien.
    En wat een goed weer .Ik krijg er ook zin in. Wie weet????

  3. Al met al maken jullie best wel een pittige tocht, maar wel de moeite waard, aan de foto’s te zien. Ans we vinden je hartstikke stoer!
    Yvonne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.