Dag 12 camino francais Arzua – O Pedrouzo

24 mei 2014
19 km
DROOG! Eerst mistig, later bewolkt 15 graden

De plaatselijke bakker was voor de vroege pelgrims al om 7 uur wakker. Wat is lekkerder dan de dag beginnen met een rustig ontbijt en koffie ( of thee)?
Deze pelgrim is de “camino peregrino van Arzua”, en heeft ook alle tijd…

image

Een groot gedeelte van de route naar O Pedrouza loopt over bospaden, steeds licht stijgend en dalend. Een beetje mist zorgt voor een stil grijs gebied. Je weet dat er meer is, alleen kun je het nog niet zien.

image

Na ongeveer 8 km hebben we de eerste pauze in bar Tia Dolores, niet ver van het plaatsje A Calle. In elke bar en herberg kun je een stempel krijgen in je pelgrims paspoort. Leuk om te zien hoeveel verschillende er zijn.

image

Deze heb ik inmiddels van deze camino verzameld. Nog 1 dag wandelen en dan zijn we er……

image

In deze bar waren verse churros te koop. Een soort oliebollen deeg gefrituurd. Lekker met suiker.

image

De mist geeft mooie effecten. Ik had het nog niet eerder zo gezien. De zon verwarmt de vochtige aarde en de nevel stijgt op. Je zou het willen filmen, zo mooi was het.

image

Vandaag liepen we zo makkelijk dat we besloten hadden om 8 km verder te lopen en ik had hiervoor een hotel gereserveerd, vlakbij het vliegveld. Het liep anders….De rugzak van Sonja was gestuurd naar Albergue “Porte de Santiago”. Geen rugzak. Heen en weer gebeld maar de rugzak bleek nog in Arzua te staan. Eindelijk komt die dan toch. Het plan om verder te lopen laten we weer varen en we blijven in Albergue Porta de Santiago. Fijne sfeer met klassieke rustige muziek. Aan de wand een grote poster met allemaal teksten.

image

Ik kies er zomaar een uit:

“De 1e stap voor verandering is bewustwording, de 2e stap is acceptatie”.

image

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.