Dag 11 camino francais San Xulian – Arzua

25 km
Veel regen, zeer koud 6 graden. In de middag droger 10 graden

Als we vertrekken om 7 uur begint de dag droog. Verrassend, want volgens het weerbericht zou het de hele dag regenen. Niet lang daarna valt de regen met bakken naar beneden. Hier is de lucht vol met water en een streepje zon. Dat geeft zo een bijzonder effect.

IMG_20140523075639_808-1

 

 

De camino gaat weer over een bospad met daarnaast uitzicht over de heuvels. Het kan dan wel niet meer zo heuvelachtig zijn als bij O Cebreiro, de hele dag daalt en stijgt het, en dat voel je in de benen na 25 km…..

image

Vlak voor Melide passeren we de oude romaanse brug Ponte Valha.

image

In Melide is een oude romaanse kerk, de San Pedro kerk, te zien met deze mooie hoofdingang. Een kunstwerk, zeker als je bedenkt dat dit waarschijnlijk met de hand is gemaakt.

image

De regen blijft gestaag vallen. Hier moeten we een beetje voorzichtig zijn. De stenen zijn een beetje glad en zeker niet recht. Ook bij regen genieten we. Heb je weleens zulke grote bellen op het water gezien? De druppels spatten weer omhoog.

image

Ook hebben we vandaag voor het eerst eucalyptus bomen gezien en geroken. In de regen komt de eucalyptus lucht extra naar voren. Mij doet het denken aan de sauna met de eucaluptus geuren.

image

Sinds enkele dagen treffen we bij elke bar en herberg onze Oostenrijkse camino vrienden Michaela en Sybille aan. Zeer toevallig sliepen ze vannacht ook in onze 4 persoons kamer in de herberg van San Xulian. De avond ervoor zaten we al samen aan tafel. We spreken niets af, maar zo komt het toevallig uit.

image

Ook treffen we Zu ling uit Zuid Korea weer. Gisteren kwam ze totaal uitgeblust aan na een wandeling van 32 km. Zelf vind ik dat echt te ver. Voor mij is het met bepakking 25 km lopen ver genoeg.

image

In de middag is het droog en gaat de weg stijl naar beneden naar Ribadeso. Een daling van 400 naar 230 meter. Ook dit voel je in de benen.

image

Hier is het laagste punt van Ribadiso bij het oudste herbouwde pelgrimshostal.
De rugzak van Sonja was naar Ribadelo vervoerd, maar we schatten in dat we door kunnen lopen naar Arzua, nog 3 km verder weer heuvel opwaarts.

image

We slapen in de herberg Santiago Apostel, weer in een grote zaal van wel 24 bedden, hopeljjk niet teveel snurkers.

Vandaag helaas mijn sieraad  verloren en speldjes van mijn pet. Wel toevallig dat het op dezelfde dag is. Vooral aan mijn ketting was ik erg gehecht. Wat zou dat betekenen? Loslaten?…….

2 reacties op “Dag 11 camino francais San Xulian – Arzua

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.