Dag 0 camino francais vanaf Astorga

12 mei
Op weg voor een nieuwe camino. Deze keer vanaf Astorga voor de camino francais.

Vandaag ga ik met de trein naar de luchthaven van Rotterdam voor een rechtstreekse vlucht naar Madrid met Transavia.

image

Op de luchthaven ontmoet ik Sonja. Hoe herken je een mede wandelaar? Wel even spannend, als je iemand nog niet hebt ontmoet…….. Wandelschoenen, rugzak, wandelbroek, en een zoekende blik. Blijkt Sonja plotseling voor me te staan. Camino toeval?

image

De bus naar Astorga vertrekt om 16.45 uur vanaf T4. Het vliegtuig landt om 15.40 uur. (half uur vertraging) Dan nog 15 minuten wachten op de ingecheckte bagage. De bus naar T4 zoeken. Daar aangekomen hebben we nog 10 minuten om de bus te halen……..Net op tijd. Beter is om minstens 2 uur verschil te hebben om in Madrid de bus te halen!
We rijden door eindeloze vlaktes, eerst heel veel zon, 250 km naar het noorden wat buien.

image

Uiteindelijk had de bus 15 minuten vertraging en kwamen we net op tijd, voor 22.00 uur in herberg Xavier aan. De lichten gingen om 22.05 uit…..

Ik ben heel benieuwd naar het weer voor de komende weken. Deze keer heb ik een mede wandelaar. Het waren er 2, maar 1 ervan heeft vorige week geannuleerd. Zo zie je maar dat je niet alles kunt plannen. Morgen weer op pad. Verwachtingsvol kijken we ernaar uit.

1 reactie op “Dag 0 camino francais vanaf Astorga

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.