Dagelijkse wandelingen in Kreta

Wat een verrassing was het om een week naar Heraklion op Kreta te gaan. Mijn werk bij SLS ( als financieel controller ) zat erop en mijn zoon en mijn vriendin stimuleerden me om een vliegticket te boeken. Inmiddels ook bij Ryanair te koop van Eindhoven naar Chania.

image

Bij de haven van Heraklion is een groot Venitiaans ford.

image

De lange pier nodigt uit voor een wandeling. 3 km heen en terug. Zo lekker langs de zee, je hoort de zee met de golven.

image

Als we teruggaan is het bijna donker en we zien de zonsondergang vanaf de pier in westelijke richting. Iets magisch als de zon de kleur van het water verandert.

image

De volgende dag is het tijd voor een wandeling over de stadsmuur. Het hele oude centrum is ommuurd, er ligt een wandelpad overheen. Uiteindelijk komt het pad bij zee uit.

image

Zondag gingen we met een wandelclub naar de bergen, bij Melidoni, met een top van 1083 meter. Een klooster bezoeken en een wandeling van 2 uur in de bergen.

image

We liepen door olijven boomgaarden, over stenige paadjes. Die Grieken hebben dat allemaal niet zo goed georganiseerd. Over waren de terreinen afgezet met hekken en hier klommen we overheen. Prachtig weer was het. Geen probleem ik laat me wel leiden.

image

Ook bezochten we de druipsteengrotten van Melidoni.

image

In de avond voordat we teruggaan met de bus, eten we buiten…….En dat voor april. Het weer is nog niet bestendig, maar voor wie een temperatuur van 20 graden een prima wandel temperatuur is, een prima maand.

image

Dit is de weg over de oude stadsmuren, met de prachtige bloemen. Vandaag is het bewolkt weer en maar 17 graden.

image

Heel mooi deze donkere lucht boven zee. Niet zoveel later was het inderdaad aan het regenen.

image

image

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.