Dag 0 25 april camino Portugues

Voorbereidingen YES ik ga weer op pad. Santiago ik kom er aan. Voorpret! Op pad gaan met 5 enthousiaste mede wandelaars en na ruim 4 maanden van werk als financieel controller weer met passie starten aan een nieuwe camino. Wat te regelen van tevoren? Wat zijn de aankomst tijden van de medewandelaars? Heb ik de juiste telefoonnummers? Kan ik nog bustickets regelen voor de anderen.Overnachting voor de eerste dagen. Op 15 minuten lopen van de luchthaven gaan we slapen bij het airport Hostal. En dan….wat neem ik mee? Mijn favoriete camino pet…

image Pelgrimspaspoort. De mede wandelaars krijgen die van mij. Hiermee kun je in de herbergen slapen. image

Natuurlijk komt mijn schelp op mijn rugzak. Deze heb ik in 2009 gekregen voor mijn 1e wandeling. Hoeveel km is die al mijn metgezel? Ik schat 5000…….km. Van al die caminos na 2009. Ja steeds wil ik weer op pad. Heerlijk! image

Deze armband draag ik sinds 2012 als ik op pad ben. image

Wat neem ik mee? Mijn knieband. Deze geeft veel ondersteuning voor mijn artrose/miniscus knie. Zorgt ervoor dat ik vrijwel pijnloos kan lopen….. Het is toch…Geen camino zonder pijn? ….Geeft niets. Na een nachtje slapen, denk ik altijd dankbaar….Alles doet het weer. Een riem…Tijdens een camino val ik altijd af, zo een 5 kilo, na weken van lopen. Dan moet je wel. Teva’s; deze zijn lichtgewicht,zitten heerlijk en kunnen in het water. Onderweg hangen die aan de buitenkant van mijn rugzak. Scheelt weer plaats. Waslijntje en wasknijpers Handig: dit waslijntje hang ik onder een stapelbed als mijn dagelijkse was nog niet droog is. In die blauwe zak zitten al mijn overige kleren. Alle lucht eruit en het is maar een klein pakje. image

Een EHBO setje, een beker, een zaklampje en een mes/vork/lepel combinatie. (Handig enweegt niets)

image

Heb ik alles? Altijd loop ik mijn checklist nog even door. Oordopjes ingepakt? Paspoort, vliegtickets

image

Rugzak ingepakt en wandelstok mee? Deze boomstam komt uit Spanje en mocht mee in het vliegtuig. Ben benieuwd of die nu ook mee mag. Zo niet dan krijg of vind ik wel weer een nieuwe. Maar ik ga het toch proberen. image

Ik ben er klaar voor! YES ik ga weer op pad. image

5 reacties op “Dag 0 25 april camino Portugues

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.