Via de la Plata dag 9 Xunquira de Ambia – Ourense

15 november 2012

24 km; 15-16 graden vanaf 16.00 uur regen

Verbouwing herberg?

Vandaag een daling van 600 naar 200 meter; Mooie paadjes met herfstkleuren. Een lust voor het oog.

IMG_2078

IMG_2075

 

Zeer moe komen we in Ourense aan. Vlak is het natuurlijk nooit en alleen naar beneden is ook een utopie……..Ook Ourense ligt op een heuvel en dan is het in de stad klimmen en dalen. Gisteren hadden we in de herberg gezien dat de herberg van Ourense na een verbouwing weer precies open zou zijn……Vol goede moed komen we bij de herberg achter de kathedraal gelegen. De steigers staan nog in de gang. Kunnen we hier slapen vraag ik op ijn beste spaans. Je had die spanjaard moeten zien..Manana, manana. Inmiddels begint het te regenen en we gaan even schuilen bij het museum. De man van het museum is zeer behulpzaam en wijst ons de weg naar een hostal. 🙂 Ook dit is camino…

Zo dicht we nu in het centrum zijn, hebben we een mooi uitzicht op de verlichte kathedraal.

IMG_2088

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.