Via de la Plata dag 5 A Gudina – Campobecerros

12 november 2012

20 km; -4 graden in de ochtend, 12 graden in de middag. Strak blauwe lucht

Geen bars en slaapplek vol?

Geen bomen te zien, alleen met mos begroeide rotsen, heide en brem. We lopen op een hoogte van ongeveer 1000 meter.  De weg gaat over het asfalt met constant wisselende vergezichten en kleine onbewoonde nederzettingen. Wat zal dat ook in het voorjaar mooi zijn!

IMG_1966

 

Een van de mooiste stukken van dit deel van de Via de la Plata is bij de Venda Teresa. Adembenemend mooi.  Als je hier loopt voel je je erg klein in deze immense natuur.

IMG_1968 Venda Teresa

Willy en Jacco doen het rustig aan. Bij stijgen is het heel belangrijk je eigen tempo te nemen. Kleine stapjes, zonder te forceren.

IMG_1980

 

Medepelgrims laten zien dat het om liefde draait. Een hart gevormd met stenen. Pas dan realiseer je dat hier ook anderen hebben gelopen. Geen bars, geen dorpjes, niets, onderweg. Wat een uitgestrektheid.

IMG_1981

Nog een forse daling naar Campobecerros van 1000 naar 800 meter. Dat valt niet mee over rotsige paadjes. Blij dat het niet regent….!

IMG_1982

In Campobecerros hadden we gedacht te gaan slapen. Volgens mijn boekje het hele jaar door open, zodat je in dit seizoen niet hoeft te reserveren. We zoeken het pension Casa Nunez en horen tot onze grote verrassing dat het pension vol is. Wat nu? De eerst komende herberg is in Laza nog 15 km verder. Dat is te veel van het goede om te lopen. We bestellen een taxi en worden door de Guardia Civil ontvangen en naar de herberg gebracht. We krijgen dekens mee, zodat het ook in de winter aangenaam is om te slapen. Een welkome ontvangst. In de winkel in Laza regelen we een taxi voor morgen om terug te keren naar Campoceberros.

Zo helder en fris vandaag, een geweldige dag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.