Wandelreizen naar Santiago 2020

Onder het motto “Wij lopen, ik regel” bied ik de volgende wandelreizen in 2020.
Heb je zin om mee te lopen? Maak jouw keuze kenbaar en stuur mij een mailtje met een optie voor een datum. Heb je andere wensen (route.. en/of datum) laat het gerust even weten.
*) De genoemde prijzen zijn excl. de reis- en verblijfskosten. Zie verder op deze pagina.

Alle wandelingen zijn 20-25 km per dag, met uitzondering van de wandelingen van Sarria naar Santiago en Finistere, die zijn 10-15 km per dag.

Datum  2020 Wandeling 20 – 25 km / dag
Wandel-
dagen
Afstand Prijs 
3-17 februari (vol) Via Monastica Scherpenheuvel – Rocroi en Via Campaniensis Rocroi – Reims 12 dgn 280 km € 500
9 maart – 20 april            ( 2 pl vrij) Via de la Plata
Meride – Granja de Maruela (Mieke)               Granja de Maruela – Santiago (Irene)
39 dgn  790 km €1100
14-18 april (6 pl vrij)

Camino Francais

1e 4 dagen vanaf Saint Jean (Jaap)

4 dgn 53 € 175
20 apr – 5 mei (vol)           22 april – 7 mei (Marieke vol) Camino Portugues
Porto – Santiago
13 dgn 240 km € 500
1 – 17 juni (vol)

Camino Portugues por la Costa en spirituele variant

Porto – Santiago (Jaap)

13 dgn 260 km € 500
29 mei – 11 juni               (3 pl vrij) Camino Ingles en Muxia
Ferrol – Santiago – Muxia
12 dgn 220 km € 500
10-20 aug. (6 pl vrij) Santiago -Muxia – Finistere 7 dg 122 km € 300

6-23 juli (vol)                       20 juli – 6 aug (3pl vrij; Simone)

en 1-18 september      (vol)

Camino Francais en Finistere (10-15 km per dag

Sarria – Santiago – Finistere

16 dgn 200 km € 600

21 mei-29 jun(5 pl vrij)

20 sep -2 nov (3 pl vrij)

Camino Francais

St Jean – Santiago (Marieke)

St Jean – Burgos (Irene)                                        Burgos – Santiago (Mieke)

38 dgn

40 dgn

780 km

780 km

€1050

€1100

18 nov – 1 dec (6 pl vrij)

Via de la Plata

Sevilla – Merida

11 dgn 216 km € 450
Dagwandelingen Regelmatig

 

1 dag

 

20 km

 

gratis

De genoemde data zijn de aankomst en vertrekdagen. De wandelingen worden door mij begeleid, tenzij er een andere naam bij staat. Het minimum aantal deelnemers is 4, max. 6 deelnemers.

Instaptarief

Bij elke wandeling naar Santiago is er de mogelijkheid om 4 dagen in te stappen. De prijs hiervoor is € 175 exclusief reis-en verblijfskosten. Je loopt de eerste dagen met ons mee en vervolgt dan je eigen weg. (max. 3 personen extra)

Als een wandeling vol is, kun je je ook aanmelden voor een wachtlijst. Bij meerdere aanmeldingen kan er een wandeling worden toegevoegd.

Kosten

De kosten zijn afhankelijk van het aantal reisdagen en zijn excl. reis- en verblijfkosten. Altijd inbegrepen:

 • Spaanssprekende Nederlandse reisleiding
 • Informatie; zie verder
 • Een USB stick met foto’s van je reis
 • Reisverslag in kleur geprint

Bijkomende kosten:

 • Vliegticket en vervoer per bus
 • Kosten voor overnachtingen, maaltijden en diversen; ongeveer € 40 per persoon/dag.
 • Reis- en annuleringsverzekering

Tot 3 maanden voor vertrek kun je gratis annuleren. Je ontvangt dan je inschrijfgeld retour. Sluit een reis- en annuleringsverzekering af. Bij annulering binnen 3 maanden voor vertrek, kan de wandeling ook worden geannuleerd. Dan is de volledige reissom verschuldigd en kun je je eigen annuleringsverzekering inschakelen. De wandelingen gaan door bij een minimum aantal van 4 deelnemers. Je ontvangt zo spoedig mogelijk bericht. Daarna is er nog tijd om het vliegticket te regelen. Bij onvoldoende deelnemers krijg je vanzelfsprekend je inschrijfgeld retour.

Pelgrimspaspoort

Bij boeking ontvang je een pelgrimspaspoort van mij. Het pelgrimspaspoort heb je nodig om in de herbergen (refugio’s) te kunnen slapen. Dit pelgrimspaspoort kun je ook aanvragen bij het Nederlands Genootschap van Sint Jacob, zie hiervoor de internetsite: www.santiago.nl. Het pelgrimspaspoort kan ook in diverse startplaatsen worden gekocht, o.a. in Porto, Oviedo en op diverse plaatsen op de camino Francais. Ook bij de boekwinkel Pied a Terre is deze te koop.

Overnachtingen

We overnachten in de herbergen die speciaal voor de pelgrims beschikbaar zijn. Je kunt in deze herbergen slapen als je een pelgrimspaspoort hebt. In sommige plaatsen is geen herberg. We slapen dan in kleine pensionnetjes. Je slaapt in slaapzalen met stapelbedden.

Bagage

Alle bagage draag je zelf in een rugzak. Let hierbij goed op het gewicht. Streef naar 1/10 deel van je lichaamsgewicht (max 8 kg). Ook is het altijd mogelijk rugzakvervoer te regelen. Verdere informatie volgt bij inschrijving.

Aanmelden

Heb je interesse? Meld je aan via het contactformulier   of telefonisch 06-19010608. Vermeld hierbij de gekozen wandeling en de datum. Na aanmelding ontvang je een factuur,  een inschrijfformulier en algemene informatie inclusief bagagelijst. Je inschrijving is definitief na betaling van de 1e termijn. De eerste termijn bedraagt bij inschrijving in 2019 € 100; Bij inschrijving in 2020 is de 1e termijn 50 % van het totaal bedrag. Bij onvoldoende deelnemers krijg je vanzelfsprekend je inschrijfgeld retour. Ook kun je tot 3 maanden voor vertrek gratis annuleren en krijg je je inschrijfgeld retour.

Informatie

Na inschrijving en betaling krijg je de volgende informatie:

 • routes
 • afstanden
 • overnachtingsplaatsen
 • rugzak en bagage; wat neem je mee?
 • voorbereiding
 • vliegtickets
 • busvervoer
 • pelgrimspaspoort

Vervoer

We starten in de genoemde plaatsen. Op het aanmeldingsformulier geef je je voorkeur van luchthaven op.  We reizen zo mogelijk gezamenlijk naar de vertrekplaats. 3 maanden voor het vertrek, bij voldoende aanmeldingen, regel ik de vliegtickets en eventueel de bustickets naar de plaats van vertrek.

2021

Ook voor 2021 worden wandelingen gepland. Heb je plannen om naar Santiago te lopen en wil je niet alleen, neem dan gerust contact met me op om je voorkeur door te geven. Zo mogelijk houd ik rekening met jouw voorkeur. In januari 2020 wordt de planning voor 2021 bekend gemaakt.

Nieuwsbrief / informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief die ik max. 3x per jaar verstuur.  Zo word je geïnformeerd over de nieuwe planning. Ga hiervoor naar het onderste deel van deze pagina en vul je gegevens in. Of kijk op de Facebookpagina van In Balans Op Weg wandelingen naar Santiago. Ook hier wordt de nieuwsbrief bekend gemaakt.