Wandelreizen 2020

Onder het motto “Wij lopen, ik regel” bied ik wandelreizen in Nederland aan. 

Zie  meerdaagse wandelingen in Nederland. Van harte welkom. Alle wandelingen in Spanje zijn geannuleerd

Heb je zin om mee te lopen? Maak jouw keuze kenbaar en stuur mij een mailtje met een optie voor een datum. Heb je andere wensen (route.. en/of datum) laat het gerust even weten.
*) De genoemde prijzen zijn excl. de reis- en verblijfskosten. Zie verder op deze pagina.

Alle wandelingen zijn 20-25 km per dag, met uitzondering van de wandelingen van Sarria naar Santiago en Finistere, die zijn 10-15 km per dag. Je kunt je ook altijd opgeven als reserve. Zodra er een annulering is, neem ik contact met je op

Datum  2020 Wandeling 20 – 25 km / dag
Wandel-
dagen
Afstand Prijs 
22-24 juni

Gelukkigerwijspad

Wijk bij Duurstede – Amersfoort

3 60 €250 VPx)
5-8 juli Wandelen in de Ardennen 3 60 € 300 VPx)
13-18 juli Dommeldalpad 6 109 € 180
6-11 aug Jabikspaad 6 101 € 180

19 okt – 26 nov 2020

geannuleerd

 

Via de la Plata
Caceras – Granja de Maruela (Irene)               Granja de Maruela – Santiago (Mieke)

36 dgn

19 dgn

710 km

382

€1000

€ 600

16 sep – 1 okt verplaatst naar 14 – 29 april 2021 Camino Portugues (Marieke)
Porto – Santiago
13 dgn 240 km € 500

1-17 september geannuleerd
Camino Portugues por la Costa en spirituele variant (Jan)
Porto – Santiago
14 dgn 260 km € 500
verplaatst naar 2021 Camino Ingles en Muxia
Ferrol – Santiago – Muxia
12 dgn 220 km € 500

en 1-18 sept geannuleerd
Camino Francais en Finistere (10-15 km per dag)
Via Sarria – Santiago – Finistere
16 dgn 200 km € 600

20 sep -2 nov geannuleerd

 

Camino Francais
St Jean – Burgos (Irene)                                      Burgos – Santiago (Mieke)

 

40 dgn

 

780 km

 

€1100

Verplaatst naar 8-21 februai 2021 Via de la Plata
Sevilla – Merida
11 dgn 216 km € 450
14-17 december (vol) Trainingswandeling Limburg
Omgeving Epen
4dgn 75 km € 320 VP x)
Dagwandelingen Regelmatig doordeweeks en in het weekend

 

1 dag

 

20 km

 

€ 8

De genoemde data zijn de aankomst en vertrekdagen. De wandelingen worden door mij begeleid, tenzij er een andere naam bij staat. Het minimum aantal deelnemers is 4, max. 6 deelnemers.

x) VP is volpension, met overnachting, ontbijt, lunch en diner

Instaptarief

Bij de camino Francais van 6 weken is er de mogelijkheid om 4 dagen in te stappen. De prijs hiervoor is € 175 exclusief reis-en verblijfskosten. Je loopt de eerste dagen met ons mee en vervolgt dan je eigen weg. (max. 3 personen extra)

Als een wandeling vol is, kun je je ook aanmelden voor een wachtlijst. Bij meerdere aanmeldingen kan er een wandeling worden toegevoegd.

Kosten

De kosten zijn afhankelijk van het aantal reisdagen en zijn excl. reis- en verblijfkosten. Altijd inbegrepen:

 • Spaanssprekende Nederlandse reisleiding
 • Informatie; zie verder
 • Een USB stick met foto’s van je reis
 • Reisverslag in kleur geprint

Bijkomende kosten:

 • Vliegticket en vervoer per bus
 • Kosten voor overnachtingen, maaltijden en diversen; ongeveer € 40 per persoon/dag.
 • Reis- en annuleringsverzekering

Aanmelden

Heb je interesse? Meld je aan via het contactformulier   of telefonisch 06-19010608. Vermeld hierbij de gekozen wandeling en de datum. Na aanmelding ontvang je een factuur,  een inschrijfformulier en algemene informatie inclusief bagagelijst. Je inschrijving is definitief na betaling van de 1e termijn. De eerste termijn bedraagt bij inschrijving € 100; voor de 2e termijn geldt een betalingstermijn van 3 maanden voor vertrek. Bij onvoldoende deelnemers krijg je vanzelfsprekend je inschrijfgeld retour. Bij annulering tot 3 maanden voor vertrek is € 50 administratiekosten verschuldigd. Je ontvangt dan je inschrijfgeld verminderd met de administratiekosten retour.

Voor elke wandeling kun je een optie nemen. Die is 2 weken geldig. Sluit een reis- en annuleringsverzekering af. Bij annulering binnen 3 maanden voor vertrek, kan de wandeling ook worden geannuleerd. Dan is de volledige reissom verschuldigd en kun je je eigen annuleringsverzekering inschakelen. De wandelingen gaan door bij een minimum aantal van 4 deelnemers. Je ontvangt zo spoedig mogelijk bericht. Daarna is er nog tijd om het vliegticket te regelen. Bij onvoldoende deelnemers krijg je vanzelfsprekend je volledige inschrijfgeld retour.

Pelgrimspaspoort

Bij boeking ontvang je een pelgrimspaspoort van mij. Het pelgrimspaspoort heb je nodig om in de herbergen (refugio’s) te kunnen slapen. Dit pelgrimspaspoort kun je ook aanvragen bij het Nederlands Genootschap van Sint Jacob, zie hiervoor de internetsite: www.santiago.nl. Het pelgrimspaspoort kan ook in diverse startplaatsen worden gekocht, o.a. in Porto, Oviedo en op diverse plaatsen op de camino Francais. Ook bij de boekwinkel Pied a Terre is deze te koop.

Overnachtingen

We overnachten in de herbergen die speciaal voor de pelgrims beschikbaar zijn. Je kunt in deze herbergen slapen als je een pelgrimspaspoort hebt. In sommige plaatsen is geen herberg. We slapen dan in kleine pensionnetjes. Je slaapt in slaapzalen met stapelbedden.

Bagage

Alle bagage draag je zelf in een rugzak. Let hierbij goed op het gewicht. Streef naar 1/10 deel van je lichaamsgewicht (max 8 kg). Ook is het altijd mogelijk rugzakvervoer te regelen. Verdere informatie volgt bij inschrijving. Zie ook bagagelijst.

Informatie

Na inschrijving en betaling krijg je de volgende informatie:

 • routes
 • afstanden
 • overnachtingsplaatsen
 • rugzak en bagage; wat neem je mee?
 • voorbereiding
 • vliegtickets
 • busvervoer
 • pelgrimspaspoort

Vervoer

We starten in de genoemde plaatsen. Op het aanmeldingsformulier geef je je voorkeur van luchthaven op.  We reizen zo mogelijk gezamenlijk naar de vertrekplaats. 3 maanden voor het vertrek, bij voldoende aanmeldingen, regel ik de vliegtickets en eventueel de bustickets naar de plaats van vertrek.

2021

Ook voor 2021 worden wandelingen gepland. Heb je plannen om naar Santiago te lopen en wil je niet alleen, neem dan gerust contact met me op om je voorkeur door te geven. Zo mogelijk houd ik rekening met jouw voorkeur. In januari 2020 wordt de planning voor 2021 bekend gemaakt. In januari 2020 starten de inschrijvingen voor 2021.

Nieuwsbrief / informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief die ik max. 3x per jaar verstuur.  Zo word je geïnformeerd over de nieuwe planning. Ga hiervoor naar het onderste deel van deze pagina en vul je gegevens in. Of kijk op de Facebookpagina van In Balans Op Weg wandelingen naar Santiago. Ook hier wordt de nieuwsbrief bekend gemaakt.