Dommeldalpad

Van: 13-07-2020 tot: 18-07-2020

13 tm 18 juli 2020

Dommeldal pad

6 dagen, 109 km wandelen van Borkel en Schaft naar Den Bosch door het Dommeldal

Deze wandeling gaat door! Er zijn 3 aanmeldingen en nog 2 plaatsen vrij

Voor wie: voor iedereen die, om welke reden dan ook, niet graag alleen op pad wil, liever in gezelschap loopt en voor degenen die meerdaagse tochten willen lopen en de overnachtingen geregeld willen hebben.

Prijs voor begeleiding en organisatie € 180, exclusief reis – en verblijfskosten

Inbegrepen:

  • Begeleiding
  • Route
  • Regelen van overnachtingen en voorzover van toepassing vervoer van/naar vertrekplaats

Bijkomende kosten;

  • overnachtingen
  • diner en lunch
  • consumpties

We logeren in hostals en adressen van vrienden van de fiets.

Dag 1: 13 km

Wandeling van Borkel en Schaft (Achterste Brug) naar Dommelen 13 km. We wandelen door het Dommeldag naar het natuurgebied De Malpie. de Malpie is onderdeel van het grensoverschrijdende natuurgebied de Groote Heide

Dag 2: 19 km

Dommelen – Eindhoven

We vervolgen de Dommel en komen langs de Kempense Plassen, De Klotputten en het Genneperpark. Verrassend mooi om zo door Eindhoven te wandelen.

Dag 3:18 km

Eindhoven – Son

Een mooie dag, waarbij we vrijwel voortdurend de Dommel volgen en natuurgebied het Nuenens Broek. Een nat gebied, dat is ontstaan door overstromingen van de Dommel.

Dag 4 : 20 km

Son – Gemonde

Vandaag passeren we o.a het Vresselse bos op een stuifzandrug. Middenin dit Vresselse bos ligt het vennen gebied de Hazenputten

Dag 5 16 km

Gemonde – Sint MIchielsgestel

Het natuurgebied de Geelders ligt ten oosten van Boxtel. Het bestaat uit hakhoutwallen, loofbos, populierenbos. Ten noordoosten stroomt de Beekse Waterloop, die uitmondt in de Dommel

Dag 6 10 km

Sint MIchielsgestel – Den Bosch

Deze etappe gaat door het landgoed Sparrenrijk en tenslotte het Bossche Broek vlak voordat we de stad ‘s-Hertogenbosch inlopen.

Het Dommeldal begint bij Borkel en Schaft, waar de Dommel Nederland binnenstroomt en loopt tot Eindhoven. Hier ligt een fraai landschap met houtwallen, hooilanden, heideveldjes, poelen, weilanden en bossen. Langs het water vindt u nog veel oorspronkelijke elementen, zoals de watermolens en visvijvers bij Valkenswaard, de vloeivelden bij Bergeijk en het specifieke landschap, grenzend aan het beekdal. De wandeling gaat verder door natuurgebieden, zoals De Klotputten, Genneper parken, Karpendonkse Plas, Nuenens Broek, De Geelders en het Sparrenrijk en het Bossche Broek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.