Via Algarviana

Van: 01-02-2023 tot: 12-02-2023

Route door de Algarve van Alto Messina naar Sao Vicente

1-12 februari 2023; 10 wandeldagen, 180 km € 1000 VP , exclusief vlucht en vervoer in Portugal

Minimaal aantal deelnemers 5, maximaal 6; vol

De genoemde data zijn de reisdagen.

We verblijven in Vila Foia in Monchique in de Algarve. Na een lange wandeldag kun je je  ontspannen in de bergen van Monchique, bij het zwembad of in de jacuzzi.

Inbegrepen:
– 10 begeleide wandeldagen
– 11 overnachtingen
– VP op 4 persoonskamer; dit is inclusief ontbijt, lunchpakket en diner. Bij verblijf op 2 persoonskamer is de toeslag € 17,50 per nacht, bij verblijf op een 1 persoonskamer is de toeslag € 25 per nacht
– persoonlijke begeleiding
– organisatie
– geprint fotoverslag en USB stick met alle foto’s

Exclusief
– consumpties
– vliegreis naar Faro
– vervoer van/en naar vertrekplaats

We wandelen de laatste 162 km van Alto Messines, ongeveer halverwege naar Sao Vicente, het uiterste zuidwesten in 7 wandeldagen, waarbij we streven naar ongeveer 20-24 km per dag. Dagelijks worden we gehaald en gebracht naar de beginplaats en eindplaats van de wandeling. Er zijn ook 3 rondwandelingen ingepland.

Leer een andere kant van de Algarve kennen – in het rustige, groene binnenland liggen traditionele dorpjes en de prachtigste landschappen verborgen. Maar hoe komt u in deze beschermde wereld terecht? Heel makkelijk… U hoeft alleen de wegwijzers te volgen!

Deze route staat bekend als de “Via Algarviana”. Het parcours wordt goed aangegeven met wegwijzers en informatieborden en doorkruist de hele regio. Het was oorspronkelijk een religieus pad waarover pelgrims naar de kaap bij Sagres liepen, waar de relikwieën van de heilige São Vicente waren gevonden. Vanaf Alcoutim, vlakbij de rivier de Guadiana, tot aan de kaap Cabo de São Vicente, beslaat de route ongeveer 300 km.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.