Irene Kapinga

Van: tot:

 

Wie is Irene?

Ik ben Irene Kapinga, ik ben 53 jaar oud en ik woon samen met mijn man Pieter en onze twee zonen Thomas en Martijn in Scheveningen. Ik heb jaren als manager HRM gewerkt in profit- en in non-profit-bedrijven.

Het is mijn passie om groepen mensen over een gezamenlijk gekozen weg te begeleiden naar een aantrekkelijk doel.

Ik kijk er naar uit om in het najaar van 2018 voor het eerst een reis voor Mieke te mogen begeleiden. Samen met een groep loop ik dan vanaf Porto, via de kustroute, naar het altijd even bijzondere Santiago.

In de afgelopen jaren heb ik al vaker een Camino gelopen en heb ik eerder Santiago bereikt.

In 2000 heb ik, samen met mijn man, voor het eerst kennis gemaakt met de Camino. Met een veel te zware rugzak (17 kilo!!) en vrijwel ongetraind startte ik in Vise. Dat appeltje zou ik wel even schillen. Toch?

Ruim 5 maanden later kwam ik, na vele moeizame en in toenemende mate ook vele voorspoedige dagen, met een op alle fronten lichtere rugzak aan in Santiago. Een ervaring voor het leven rijker.

In de jaren erna hebben wij onze kinderen, geboren in 2001 en in 2003, vele verhalen verteld over deze en over andere reizen. En met name onze  verhalen over de Camino gingen erin als gesneden koek. Gevolg was dat ook onze kinderen zo’n Camino wel eens wilden ervaren.

Uitgaande van hun wens zijn wij in 2013 met ons vieren op stap gegaan. Met onze twee zonen (toen 9 en 11 jaar oud) hebben we in 6 weken de Camino Frances gelopen. En sindsdien zijn wij als gezin blijven lopen. In 2014 liepen wij de Camino Portugues, in 2016 de Via Podiensis en in 2017 opnieuw een deel van de Camino Frances.

Nadat ik, in een voor mij moeilijke periode, in 2016 en in 2017 voor het eerst ook in mijn eentje op de Camino heb gelopen (Camino Ingles en de Camino Fisterre en Muxia) heb ik langzaam maar zeker de bakens verzet.

Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om per 1  januari 2018 afscheid van mijn werk te nemen. Ik heb ruimte heb gemaakt om, nadat ik geschoold ben tot ANVR-reisleider, in toenemende mate (onder meer) groeps-pelgrimsreizen in binnen- en buitenland te (organiseren en) begeleiden. In dat kader heb ik bijvoorbeeld in mei mijn eerste buitenlandse groeps-wandelreis over een Camino (Porto-Santiago) mogen begeleiden en voel ik mij vereerd om dit in september voor Mieke te mogen gaan doen.

Ik heb er zin in!

1 reactie op “Irene Kapinga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.