Brabants vennenpad Leenderstrijp Achelse kluis

5 juli, droog 20 graden 20 km.

Vandaag was het een deel van etappe 6 en etappe 7. We beginnen in Leenderstrijp en gaan via Soerendonk over de Groote Heide naar de Achelse Kluis en verder naar het noorden door het Leenderbos.

Hemelsbreed is het maar 4 km van het beginpunt naar het eindpunt. Met de auto moet je toch echt 20 km rijden om er te komen. We waren benieuwd of we de route weer zouden moeten aanpassen vanwege het hoge water. Dat viel deze keer wel mee. Wel hier en daar modder, maar ook een hoger gelegen paadje, of dat waar het gras nog net door de modder te zien is.

Direct na het vertrekpunt lopen we langs de Strijper Aa. In het boekje staat zelfs een alternatief bij hoog water. Wij gaan het altijd proberen.

Vlnr Frans, Els, Elly,Ingrid, Meriam, Josephine en Ria

In Soerendonk hebben we pauze, bij de plaatselijke snack bar, waar inmiddels ook zitjes zijn. We bestellen er een broodje of soep. Dat smaakt. Daarna gaan we over de Groote Heide naar de Achelse kluis.

Het is vandaag erg rustig. Zelfs bij de Achelse kluis is bijna niemand. Wij vinden het heerlijk. De rust van de natuur. We zien er ook de rups van het Jacobs kruis kruid en de bijbehorende plant. In juli zie je die vaak bij elkaar. Ook boomstammen met heel veel paddenstoelen. Je oog moet er maar net opvallen.

Vanaf de Achelse kluis gaan we nog 3 km naar het noorden, de route vervolgen. We zien ook dat je er nergens met de auto dichtbij kunt komen. Overal zijn de paden afgesloten met hekjes of slagbomen.

Net na de Achelse kluis leek het net of er toch teveel water zou staan. Rechts en links van de stenen is veel water. Kennelijk altijd een nat pad. Er zijn grote stapstenen. We zijn vergezeld met een beetje motregen…..daar kunnen we wel tegen.

Rond 16 uur vinden we het tijd voor het etappe drankje! Een heerlijke wandeldag over het Brabants vennenpad zit erop. Bijna alles onverhard door de Brabantse natuur, vandaag op de grens met België.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.